perjantai 4. syyskuuta 2009

Uimassa ja peurametsällä

Perjantai-iltapäivästä Helmi-Orvokki ja Saimi isäntäväkineen sai viimein siirrytyksi maalle ruohonleikkuuseen. Erinäisten kiireiden vuoksi ruoho oli ehtinyt kasvaa jo toistakymmentäsenttiseksi ja leikkurilla oli täysi työ päästä heinikosta läpi. Sillä välin, kun toinen kaksijalkaisista leikkasi viheriötä, toinen riekkui koirien kanssa. Pallo oli päivän kova sana ja sen perässä molemmat piskit riehuivat antaumuksella. Kun Helmi viimein kyllästyi juoksemaan kilpaa Saimin kanssa, se vei pallon järveen. Valitettavasti pallo vain lähti tuulen viemänä poispäin rannasta eikä Helmi halunnut lähteä uimaan ja sitten vielä Saimi otti ja ui pallon pois vesistä! Se oli Saimin eka uintikerta ja Helmi-raukkis jäi häpeään ; ) Saimi kävi vielä toisenkin kerran uimasillaan, kun se hyppäsi laiturilta "maalle" ruovikon sekaan. Alla vain ei ollutkaan maata, joten muutama reipas uintiliike oli jälleen paikallaan.
Hetkeä ennen toista uintireissua.
Iltahämärissä koko poppoo lähti lenkille ja samalla sieniä katsastamaan. Saaliina sienirintamalta oli kaikkiaan neljä vaaleaa orakasta, mutta Helmi havaitsi metsässä ison elukan. Luulimme sitä ensin pusikossa olevaksi hirveksi, mutta sitten löysimme tuoreita peuran jälkiä, joten kyseessa lieni sellainen. Helmillä naksahti sen verran metsästysvaihde päälle, että oli melkoinen jopi saada sitä hillittyä lähtemästä saaliin hakuun. Jurina ja haukku olivat melkoisia ja ryhti oli kuin germaanilla paraatissa hännän sojottaessa suoraan taakse. Saimi sen sijaan oli ihan hoo-moilasena, että mitä nyt tapahtuu.
Iltapimeällä saunakin oli jo lämmin, joten painuimme kaikin lauteille. Täytynee muutoin laajentaa lavoa ennen kuin Saimi kasvaa täysikokoiseksi...
Setterit saunajonossa.

Ei kommentteja: