keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Ku(u)raisia ja aurinkoisia syysaamuja

Tiistaiaamu valkeni pikkupakkasessa ja auringonpaisteessa. Juniori kuskasi Helmin ja Saimin aamuykköselle kedolle ja siellä Saimi kohtasi ensi kertaa jääkuuran peittämiä heiniä. Oli kuulemma hupaisan näköistä, kun Sämpylä arkaili ja nuuski "kovaa" nurmikkoa.
Päivän lenkkejä tehtiin harjuun ja suolle, tavan mukaan, isännän samalla kouluttaessa koiria pillillä. Muutoin tuo luoksetulo jo sujuu, kuten se sujui pillillä heti ekalla kertaakin viime viikolla, mutta Helmillä tuntuu olevan aina vain tuo mielenkiintojarru, eli toinen ihminen tai koira tai sopiva "saalis", joka torppaa luoksetulon, jos ei kokonaan, niin ainakin hidastaa sitä. Siis harjoittelua vain lisää.
Tänään, keskiviikkona, Helmi-Orvokki, Saimi, emäntä ja isäntä törmäsivät suoaamulenkillään Lapinkoira Rölliin (vanha tuttu viime keväältä Helmille). Aamulenkki reipastui samassa, kun koirat rynnivät hetken pitkin puskia. Taukopaikalla tuli yllättäen kiistaa kepinpätkästä ja Helmin isäntäväki sekä Röllin emäntä saivat huomata, että koirat alkavat olla iässä, jossa "miehestä otetaan mittaa". Kaverukset nykäisivät oikein hienosti ikenet taakse ja ryykäsivät toistensä kimppuun eläimellisellä (sanan mukaisesti) raivolla. Saimi pysytteli onneksi katsomojoukoissa. Kähinästä ei tullut kummallekaan edes henkisiä vaurioita, muttaeipä tainnut suurta päällikköäkään vielä löytyä. Iltapäivän herjulenkiltä palatessa Saimi halusi tehdä erään naapurin Topi-mäyriksen kanssa oikein enemmän tuttavuutta. Melkoinen yhdennäköisyys jalkoja lukuunottamatta, eikö?

Ei kommentteja: