keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Kolmas näyttelykoulutus

Herra Hoomoilanen ja Helmi sekä Saimi suunnistivat näyttelykoulutukseen klo kuudeksi Hakametsän jäähallille. Paikalla pyöri match-showllinen puudeleita ja muita karvakkaita koiria, eikä lainkaan sen näköistä porukkaa, kuin isäntä oli odottanut. Ihan tarkkaan ottaen, isäntä ei oikeastaan edes tiennyt, mitä odottaa. Saattoipahan emäntä olla jotain sanonut koulutukseen osaa ottavista koirakoista ja isäntä oli ehkä jopa jotain niistä kirjoittanut blogiinkin, mutta nyt ei tullut mitään siitä mieleen.
Onneksi mukana oli kuitenkin kaksi koiraa, jotka intomielellä ryykäsivät erään paikalle saapuneen pakeetterin ovesta astuvan naisen luo rapsutettavaksi. Siis tuttu jo entuudestaan...ja vielä koko homman pääohjaaja. Niinpä pääsimme aloittamaan oikeassa paikassa kouliintumisen. Ei vain ollut tullut puheeksi (tai oli auvoisesti tullut ymmärrettyä väärin) se, että hommasta piti pulittaa joka halvatun kerta tuo massiivinen kolme euroa. Se on vaikea rasti pankkikortin kanssa ; ) eli maksut menivät seuraavaan kertaan (kiitos).
Koulutus itse sujui kohtalaisesti, varsinkinkin kun joku jääkiekkopeliin matkalla oleva herra halusi rapsutella, joko Saimia tai Helmiä sillä välin, kun toinen oli isännän kanssa tulessa.
Isäntä sai Helmin ravaamaan kohtalaisesti, Saimi mieluumminkin loikki, seisontahommatkin onnistuivat melko hyvin; Helmi tuppaa jäämään selkä kaarelle vinoon (yrittää katsoa "tuomaria") ja Saimi taas on melkoinen kuminauha asetella, vaan kun sen saa hetkeksi paikalleen, on se komea!
Tradition vuoksi koirat ja isäntä menivät läheiseen koirapuistoon katsomaan, mistä nyt tulee joku terroristi. Paikalla ei mennessä ollut kuin nuoria uroita ja niistä kaikkein suurin Akita halusi rääkätä ensin Helmiä (juoksi karkuun) ja sitten Saimia (puri ja ärisi). Kun siirryimme hieman sivummalle, tuli alaportista Welshi Urho, jonka kanssa likat hetken kaarestivat ja isäntä tuli saaneeksi selville Urhon olevan myös Red Fellow! Pois lähtiessämme törmäsimme vielä, tietysti, saksanpaimenkoirannäköiseen jäpikkääseen, joka halusi ehdottomasti tirsaista Helmiä (oli vain turhan hidas), niin että löytyihän se terroristi...

Ei kommentteja: