tiistai 22. syyskuuta 2009

Kiiruna ja muuta mielenkiintoista

Iltapäivästä Helmi-Orvokki, Saimi, isäntä ja juniori lähtivät maalle tyhjentämään venettä aina heinäkuusta asti kertyneestä vedestä. Laskeuduttuamme parkkipaikalle ihmiset ryhtyivät tarpomaan veneennosto- ja onkivarusteet pykälässä kohti venerantaa koirien juoksennellessa siksakkia edellämme. Yhtäkkiä Helmi sai sähköiskun, tai ainakin jotain sinnepäin ja rynnisti koivikkoon. Sieltä nousi siivilleen tunnistuksemme mukaan riekko, päästäen melko erikoisen ääntelyn mennessään ja Helmi singahti perään kaartaen alarinteeseen linnun jäljessä. Onneksi tipu sai nopeasti ilmaa siipiensä alle ja katosi Helmin (ja meidän muiden) näkyvistä. Helmistä vain kesti saada into pihalle hieman pidemmän aikaa; hyvä tovi siltä kului rinnettä eestaas haravoidessa hännän piiskatessa taimikkoa.
Rinne osoittautui muutenkin mainioksi koirain temmellyskentäksi jyrkkyytensä ja tiheän kasvillisuutensa vuoksi. Sillä aikaa, kun isäntä tyhjensi veneen ja koekäytti moottoria (sillä yhdellä käytössä olevalla sylinterillä) ja juniori kävi kalastamassa 3,5kg:n hauen evääksi (tehtiin kalapullia illaksi) Helmi ja Saimi riehuivat mäkeä ylös ja alas, aina välillä järvessä juomassa käyden.
Eipä tarvinnut tehdä enää erillistä iltalenkkiä.
Porukka ihailee haukea : ), (valitan suhjua kuvaa)

Tämän viikon mittaustuloksetkin tuli kerättyä illasta: Saimin säkä 50,3cm, eli puoli metriä on ylittynyt. Ilmankos vauhti tasaisella ja helpolla alustalla on jo lähes Helmin veroista. Kilomittari näytti Saimille 14,5kg ja Helmi-Orvokille 20,5kg.

Ei kommentteja: