maanantai 7. syyskuuta 2009

Liruja ja loukkauksia

Aamulenkin jälkeen Helmi ja Saimi saivat hepulikohtauksen ja hetki sen jälkeen tuli yllättäen aivan hiljaista. Emäntä aavisteli pahaa ja lähti aamiaispöydästä katsomaan, mitä on menossa. Siellähän se Saimi seisoi liruttelemassa kummisetänsä sängyn päällä! Taas tuli pyykkiä ja kuivatuspuuhia.
Päivälenkin loppusuoralla koirat havaitsivat naapurikoiramme Ponzon olevan pihamaalla isäntäväkinensä. Siitä alkoi vastustamaton emännän veto; kun posse saapui Ponzolan koira-aitauksen taakse, emäntä päästi Helmin ja Saimin irti. Saimi otti ja hyppasi aitauksen yli samantein, saaden siitä hyvästä jo vähän hammastakin Ponzolta. Eihän Helmikään ole koskaan edes yrittänyt hypätä Ponzon läänille, joten miksi sitten tuo punaruskea kiusankappale saisi? Saimi ei paljon asiasta nokkaansa nostanut, vaan paineli suoraan sisälle tutkimaan Ponzo-paran muonat.
Emäntä on jo aivan tuskassa Sämpylän kanssa, eihän sitä enää saa luokseenkaan muutoin kuin Helmiä huutamalla, jolloin Saimikin yleensä vaivautuu paikalle. Siisteyskasvatuskin näyttää jälleen ottavan takapakkia, sillä vielä illalla, emännän palatessa Pilateksesta, Saimi oli lurauttanut lirut kumminsa huoneen oven eteen...

Ei kommentteja: