sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Kuin viimeistä päivää Härkäniemessä

Aamu oli kylmä, mutta kaunis, kun Helmi ja Sämpylä riehaantuivat tönimään isännän hereille ja seurakseen ulos. Pikku lirahtelun jälkeen kolmikko kotiutti itsensä vielä hetkeksi irtoasunnon uumeniin. Aamukahveen valmistuttua isäntä ryhtyi juniorin kanssa aamiaiselle ja koirat pääsivät kedolle muiden jo heränneiden sekaan remuamaan. Rattoisa kahvitteluhetki katkesi kuin kanan lento Helmin punkiessa ovelle yltä päältä tuoreessa ihmisen "kakkosessa". Siinä meni sumppi väärään kurkkuun molemmilta kaksijalkaselta ja pikatoimenpiteenä Helmi kuurattiin laiturin päässä lattiaharjalla sekä heitettiin hurtta jorpakkoon huuhtoutumaan (puhdasta tuli). Loput kahveetkin tuli juotua.
Yhdeksältä alkoi sitten ohjelma; Saimi ja isäntä suunnistivat eläinlääkärin luennolle ja luoksetuloharjoituksiin, Helmi taas ryhtyi juniorin kanssa TOKO-treeniin ohjaajan ankaran valvonnan alla. Siinä aamupäivä kului rivakasti ja huomaamatta.
Sämpylän koulutuksen lopuksi koko paikalla oleva "evening"-pentue ryhtyi remuamaan kunnon klimppinä, kuin eroa ounastellen, ja Helmin TOKOilun jälkeen ohjaaja esitti oman lammaskoiransa kanssa pätkän tottis-mallia setterille. Voipi olla, että Helmi-Orvokilta ja Saimilta menee koko talvi moisten temppujen harjoitteluun ; )
Kahden korvissa kakkapartion, kiitosten ja tervehdysten jälkeen isäntä ja juniori (potut ja lihapullat syötyään) pakkasivat koirat pornstarteriin. Poistuminen tämänvuotisilta Red Fellows'ien syyspäiviltä tapahtui arvokkaasti sinisen savupilven sisällä.
Matka Tampereelle sisälsi yhden kattoluukun lennossa hukkaamisen (ja löytämisen), poliisipysäytyksen (silkkaa väärinymmärrystä ;) ja paljon, paljon ajamista vastatuuleen luovien...
Kiitos kaikille Red Felloweille viikonlopun MeKastuksesta, sekä neli- että kaksijalkaisille!

Ei kommentteja: