tiistai 20. huhtikuuta 2010

Peltojuoksua maalla

Koska isännällä oli vielä vaarin kanssa melkoinen puusavotta maalla puolitiessä, vei japanin ihme meidät tänään puolen päivän jälkeen maalle puuhommia jatkamaan. Maalla isäntä huomasi (onneksi) unohtaneensa tiepuomin avaimen kotiin, emmekä siis päässeet varsinaiselle mökkitielle ennen vaarin ja mummun saapumista. Me taas pääsimme. Pellolle juoksemaan meinaan. Isäntä otti kameran pykälään ja koetti ottaa Saimista ja minusta kuvia, kun kiitolaukkasimme pellossa rastaiden ja varisten perässä. Sen verran pysähdyttiin, että isäntä sai meistä ao. kuvan.
Kun puomi viimein saatiin auki, kiisimme peltoa pitkin auton vierellä kilpaa. Isäntä mittasi priukselle ja meille vauhtia runsaat 40kmh sillä pikku pätkällä, joka mökille oli matkaa. Olipa hidas auto!
Mökillä miespuoliset kaksijalkaiset ryhtyivät pätkimään viimeksi kaatamiaan puita, joten poistuin suojaan takavasemmalle (eli pellolle) moottorisahan ulvonta-alueelta. Sämpylä taas jäi pyörimään melkein sahanterään kiinni, niinpä mummu sai vahtia ja komentaa sitä silmä tarkkana, ettei vain pöhkö pentu suotta silppuuntuisi. Sahauspuuhat veivät sen verran aikaa, että ehdin mainiosti käydä pellon takana, parilla muulla mökillä, ojassa pelottelemassa sorsia ja pikku lenkillä mummun ja Saimin kanssa, mummun kun täytyi poistua Saimin kanssa työmaa-alueelta.
Puuhommien jälkeen tökimme jäitä rannassa, tai siis isäntä ja mummu tökkivät, vaari katseli ja Saimi sekä minä ongimme jäänpaloja ja oksia vedestä. Viimein iltakuudelta ehdimme noutamaan emännän töistä ja pääsimme papulautasten ääreen kotiin...

Ei kommentteja: