lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen mökillä 2: Linnunpönttöjen entrausta

Emäntä sai päähänsä, että tänään oli se päivä vuodesta, jolloin linnunpöntöt puhdistetaan ja uusitaan. Isäntä siis ryhtyi värkkäilemään tuoreita pönttöjä ja emäntä siivoili vanhoja, ja me taas seurailtiin emoa pitkin pihaa. Suuprojektiksi osoittautui vanhan telkänpöntön irroitus ja entraus. Sen oli joku tipufiili varhaisina vuosina kovertanut paksusta lepästä varsin karkeasti, joten samalla vähän siloittelimme lentoaukon reunoja.
Noo, emännällä oli puukko, mutta olimme Saimin kanssa hyvin innokkasti mukana työssä. Samoin olimme avuliaasti mukana, kun isäntä sirkkelöi uusia pönttölautoja. Se vain ei oikein tykännyt avustamme, pelkäsi mokoma varmaan, että saamme terässä kirsumme halki!
Työn aikana ropotteli koko ajan hiljalleen vettä ja kun viimein pääsimme sisälle, olimme Saimin kanssa jo perin tyytyväisiä käsillä olevaan ruoka-aikaan. Jälkkäriksi papujen päälle vetelimme nökäreet mämmiä kerman kera ja sitten pääsimme ettonélle ruokaa laskemaan isäntäväen kanssa sänkyyn (ensin kyllä rouhin hetken ydinluuta sängynpäädyssä isännän riemuksi). Nämä juhlapyhät mökillä ovat tosi mukavia; saa pummittua outoja ruokia,  pääsee nukkumaan sänkyyn, eikä ulkona tarvitse juuri kulkea taluttimessa...

Ei kommentteja: