lauantai 1. elokuuta 2009

SS 14 Leustu

SS 14 Leustu=Neste Rally Finlandin pikataival Keski-Suomessa, jonne Helmin ja Saimin tie vei heti aamusta emännän auton takapenkillä kolmen muun naisen kanssa. Takapenkillä oli siis tiivis tunnelma, kun taas edessä istuivat äijät leveästi.
Matkaan olivat lähteneet emäntä, Hemppu, Sämpylä ja Helmin kummit tuttavapariskunnan kanssa. Evääksi oli pakattu kilotolkulla herkkuja, mm. piskeille maksalaatikkoa ja sateeseenkin oli varauduttu. Sen verran matkailu jännitti, että Helmi sai päähänsä ryhtyä huolehtimaan Saimista äitityyliin ja nuoli siltä naaman puhtaaksi ennen julkista esiintymistä rallikansan silmissä.
Ensimmäinen helikopteri oli Helmi-Orvokin mielestä vielä mielenkiintoinen, mutta kun itse ralliautoja alkoi näkyä ja varsinkin kuulua Helmpulla meni pupu pöksyyn ja se singahteli narussaan edes takaisin, kunnes emäntä sai sen rauhoitettua jalkojensa väliin. Nukkumisesta ei tullut mitään, kun piti joka ohikulkijaa ja autoa päivystää.

Se, mikä sujuu Helmiltä omin jaloin, eli kulku autoparkista reitille, ei ollut niin yksinkertaista Sämpylän kanssa. Niinpä Saimi-Lemmikin kuljetus happeningiin oli suunniteltu tapahtuvaksi kassissa ja se sujuikin ihan ok. Takajalat tukeutuivat pohjalevyyn, mutta etujalat ja tietysti pää piti pitää sylissä käsien välissä. Autot ja kopterit eivät paljon Sämpylää häirinneet.
Pikku liikunta- ja syöntisessioiden välillä se veti lonkkaa aurinkosuojan toimivan sateenvarjon alla...
Pätkän muuten voitti Hirvonen, Loeb oli toinen ja Sordo kolmas. Formulakuski Räikkönen oli 16.

Ei kommentteja: