perjantai 21. elokuuta 2009

Lääkärissä, ja muuta muisteltavaa...

Blogi-kirjurin aika on ollut vapaapäivien vuoksi kortilla ja tekstiä ei ole valitettavasti syntynyt joka päivä. Sitä paitsi yleisurheilun MM-kisatkin ovat menossa ; ) Selittelyt sikseen ja asiaan:
Keskiviikkona Saimi kykeni yllättäen odottelemaan joka kerta ulospääsyä ennen tarpeiden tekoaan, joten 19.8. oli sisäsiisteys"kasvatuksen" kannalta juhlapäivä. Sitä juhlistettiin syömallä koko porukalla mustaa makkaraa, ja vielä autossa.
Torstaina Helmi, Saimi, isäntä ja Saimi-kummi posottivat maalle vaarin ja mummun seuraksi marjapuskiin. Normaalin kohelluksen lisäksi Helmi oppi nappaamaan joltisellakin varmuudella frisbeen ilmasta kiinni ja Saimi viihtyi vedessä mahaansa myöten muutamia hetkiä. Ei kuitenkaan niin kauaa, että isäntä olisi siitä kuvan ehtinyt ottaa.
Mummu opetti piskejä istumaan makkara kourassa ja menestys kyseisessä harjoitteessa oli taattu. Paluumatkalla Helmi-Orvokki ajoi pienemmän pikitien ihan itse autoa, tai siis halusi ajaa...
Perjantaina oli aamulla rivakka herätys, kun Saimi halusi klo 7.25 pisulle kedolle ja siltä piti saada kyseisestä tuotteesta yön vanha näyte. Onneksi emäntä oli jo ehtinyt pestä ja asettaa tarjolle pakasteaskin, kun isäntä kipitti alas ja ulos Saimi sylissään. Kerrankin näytteen määrä oli riittävä! Saimi oli aamun nälkäpaastolla tulevaa verikoetta varten, niinpä isäntä kuljetti koirat suolle telmimään, jotta nälkä unohtuisi. Sen verran oli hurtilla vauhtia suopursujen seassa, että molemmilta loppui sopivasti veto.
Sitten vain Helmi unelle kotiin ja Saimi autoon. Ennen lekuria emäntä piti hakea kampaajalta, joka taas halusi ehdottomasti tehdä tuttavuutta Saimin kanssa siinä samalla. Ilmeisesti autossa oli liian kuuma, koska Saimi heitti pikku pulaukset lattialle juuri ennen lääkäriasemaa. Eläinlääkärissä annoimme ensin p-näytteen (se kun saa olla vain neljä tuntia vanha ja kello oli jo 11.15) ja sitten poistuimme pihalle vuoron odotteluun puoleksi tunniksi.
Odotushuoneessakin ehdimme olla sen verran aikaa, että Saimi nukahti kynnysmatolle. Pisunäytteet osoittautuivat olevan ok, mutta verinäytteen perusteella taas jotkut arvot olivat silmällään ja lääkäri epäili anemiaa. Koskapa arvot olivat kuitenkin vippailleet edelliseen testiin verrattuna ristiin, päädyttiin tekemään seuraava seurantakoe vasta kuukauden, parin päästä. Noh, ainakin se kalium oli pudonnut normaalitasolle.
Paino eläinlääkärin vaa'an mukaan Saimilla oli tasan 10 kg ja lääkärin mielestä kasvuvauhti ei saa olla yhtään nopeampi. Kielsi vielä siinä samalla syöttämästä yhtään aikuisruokaa penturuoan lisäksi. Tämähän tietää vain sitä, että nyt myös Helmi-Orvokki syö samaa penturuokaa ainakin puoli vuotta lisää; ei ainakaan tarvitse miettiä annostusta ja lajia sen syvällisemmin...
Ohessa tarjolla on vain ravitsevaa jäätelöä auringonpaisteessa.

Ei kommentteja: