torstai 13. elokuuta 2009

Saimi-asiaa

Keskiviikkona aamupäivästä isäntä soitteli eläinlääkärille Saimin pisu- ja verikoetuloksista. Lääkärin mukaan pisut olivat puhtaat ja verestäkään ei löytynyt muuta vikaa, kuin että kalium oli korkealla ja kloori alhaalla. Lääkäri lupasi konsultoida kaliumista eläinlääketieteellisen kanssa ja soitella torstaina, kunhan asiasta olisi lisää tietoa. Jaa ei Saimissa vikaa vai?
Pikainen Internet-haku kaliumin tiimoilta uhkaili vaikka millä, ja varsinkin Addisonin taudilla (lisämunuaisten kuorikerroksen tuhoutuminen, tai jotain sinnepäin). Siinä sitä jo mietittiin, josko Saimille kävi heti kelpeästi...vaikka mokoma riehuukin kuin riivattu Helmin kanssa, eikä mikään näytä vaivaavan.
Torstaiaamuna lekuri soitteli ja kertoi konsultoineensa yliopiston lääkärin kanssa Saimista. Lääkärihenkilöt olivat päätyneet suosittelemaan uutta pisu- ja verikoetta 10 päivän kuluttua, eli ensi viikon lopulla. Sitä ennen pitää kuulemma tutkailla pisutiheyttä ja tapaa, mutta muutoin voi elellä kuin Ellun kanat. Isäntä kysyi tietysti Addisonin taudista, johon lääkäri sanoi, että ei usko moiseen, syystä että noin pienellä koiralla ei yleensä sitä esiinny ja suolatasapainokin oli kokeiden mukaan ok. Eletään siis toivossa, että arvoheittely on vain tilapäinen häiriö. Ainakin tiuha pisuttelu on vähentynyt selvästi....

Ei kommentteja: