sunnuntai 9. elokuuta 2009

Rauhalliset yöunet

Olisi saanut, jos olisi mennyt sänkyyn klo 19. Silloin isäntä sanoi emännälle, että taatakseen rauhalliset ja riittävät yöunet, ne olisi aloitettava juuri nyt.
No, ei menty unelle ja siitä kärsi sekä ruumis, että mieli. Kello yksi yöllä (nukkumaan oli menty klo 24) Saimi ryhtyi seilaamaan edes takaisin makuuhuoneessa ja isäntä heräsi tassutteluun. Kun äijä pomppasi ylös ja astui matolle, pisu vain tirisi varpaiden välistä. Sehän edellytti rätin noutoa, ja matkalla alle jäi pimeässä huoneessa Saimi (sopivasti maastovärjättynä...hanki vain puna-valkoisia settereitä!), onneksi ei tullut koiravahinkoja. Kun isäntä palasi kuivaamaan tuotoksia hän siirtyi mielessään vuoteen 1980 ja armeijaan, sen verran tukevaa oli huoneilma kahden setterin ja ihmisen sekä helleilman muokkaamana!
Klo kahdelta molemmat setterit kiistelivät riemukkaasti nallesta ja vaativat hyssyttelyä.
Kello neljältä setteripeuhaaminen tuplana jatkui. Kuuden korvissa isäntä toimitti vuorotellen koirat kedolle tarpeilleen (keli lämmin, aurinkoinen, mutta kostea). Kahdeksan jäljestä emäntä siirtyi sohvalle ja molemmat koirat seurasivat (onneksi) mukana vierelle uinumaan.
Nyt yläkerran matot ovat evakossa parvekkeella...
PS. Helmin paino on 19kg ja Saimin8 kg. Säkä Helmillä 58cm ja Saimilla 42cm . Etäisyys korvan kärjestä toiseen, eli siipikärkiväli Helmillä ja Saimilla 41cm.

Ei kommentteja: