torstai 6. elokuuta 2009

Aikas kieroa

Emännän, Helmi-Orvokin ja Saimin korttelin kierron mittainen päivälenkki venähti yli tunnin mittaiseksi. Heti tontin rajalta näet alkoi seurustelu kesäsäästä nauttivan naapuruston kanssa. Lähinaapurin neiti on ammatiltaan eläinlääkäri ja selvästikin ammatti tuo tiettyä otetta eläinten käsittelyyn, koska Helmi muistaa aina moikata häntä ilman haukuntaa. Saimi se nyt morjestaa kaikkia kaksijalkaisia innokkaasti ja surutta. Toinenkin lähinaapuri, juuri mummoksi tullut, oli ulkona. Helmi ja Saimi moikkasivat häntä sekä lapsenlasta samaan nippuun. Ja taas Helmi malttoi olla haukkumati!
Pikkukiekauksen paluumatkalla emäntä tapasi entisen kollegansa villakoirineen. Viimein löytyi Saimillekin jotain varottavaa, kun pörhisteli niskavillat pystyssä aristellessaan musta pikku villakoiraa. Helmi taas ei oikein tilanteestä häiriytynyt, vaan oikoi hyttysoviverhon läpi suoraan tuttavan kotiin! Emäntää hieman huvitti, kun Helmin pää näkyi ex-kollegan keittiön ikkunasta.
Vielä loppusuoralla kolmikko tapasi seudun pumin isäntäväkineen, Helmiä vieroksutti, kuten aina, nämä kaksijalkaiset ja Saimia pumi.
Sitten vielä huvittava yksityiskohta, joka osoittanee Saimin toiveet tulevaa asemaansa kohtaan; se nimittäin päästää ykkösen aina Helmin vastaavan päälle.
Jaa juu, se kieroilu puuttuu. Iltakuuden aikaan Helmi ja Saimi saivat päivittäisen hepulijuoksukohtauksensa sisällä ja kaarestivat pallon kanssa ympäri residenssiä. Helmi vei palloa suussaan ja Saimi kipitti perässä. Hienoksi lopuksi Helmi nousi ikkunan alla olevalle penkille ja laittoi pallon ikkunasta ulos ikkunapellille. Saimi polo seisoi Helmin alla sisäpuolen ikkunalautaa vasten, mutta ei ylettynyt ulkopellille ; )...

Ei kommentteja: