lauantai 14. toukokuuta 2011

Tervehdimme monipuolista siivekästä faunaa

Päiväohjelmaan kuului tänään mökkireissu isännän vanhempien lomaresidenssille. Virkeinä tyyppeinä siirsimme aamureippailun alkamaan vasta siellä ja sehän kannatti.
Pakettipellot olivat aloittaneet rikkakasvien tunkemisen ja viljellyt virkaveljet olivat sopivasti äestetyt kuovien tonkia. Koska olemme ns. seisovia lintukoiria, isäntä uskalsi päästää meidät Saimin kanssa tutustumaan näihin vinkuranokkiin lähietäisyydeltä Ne olivat ehkä jo pesänrakennuspuuhissa ja intoutuivat siksi harhauttammaan meitä lentämällä metrin korkeudessa ja hitaasti hirveää mekkalaa pitäen. Ja me "seisovat" lintukoirat emme ehtineet mahdollisia pesäpaikkoja paljon tonkia yrittäessämme juosta tirpat kiinni. Kuovit olivat varsin juonikkaita siivekkäitä, joten ne johdattivat meidät kolmen kurjen peltoeväille. Kurjet eivät ilahtuneet tulostamme ja protestoivat varsin voimakkaasti ronkkuen ja siipiään heilutellen. Kunnes tajusivat, ettemme aio pysähtyä uhittelun edessä ja kipaisivat siivilleen. Olivatpas isoja lintuja!
Paluureissulla isännän luo äestetyn pellon yli iskivät seuraavat siipiniekat ja saimme pistää Sämpylän kanssa monoa jonoon välttääksemme saamasta uudet jakaukset, kun töyhtöhyypät ilmoittivat lähietäisyydeltä rajarikostamme.
Pellolla kilpajuokseminen on kuumaa puuhaa, niinpä huitelimme seuraavaksi rantaan ja saimme melkein laiturin nokasta kaksi laulujoutsenta siivilleen. Niiden tuottamat trumpettisoolot pesivät kurjetkin mekkalan voimassa. Joutsenet eivät montaa metriä lentäneet ja kun ne laskeutuivat läheisen saaren rantaan, meni laiturille ilkkumaan niille. Vikatikki, sillä nehän lähtivät melomaan kohti melko haipakaa. Ajattelin, etteivät ne nyt sentään päälle käy ja mulautin rannasta uimasilleni päästäkseni lähemmäs. Laivan kokoiset tipuliinit sen kuin lähestyivät ja lähestyivät, joten katsoin parhaaksi vetäytyä rannalle räksyttämään.
Tuossa olikin jo sen verran happeningia aamupäivälle, että mummun tarjoamat makkaranpätkät maistuivat ja sitten oikaisimme Saimin kanssa isännän ja vaarin klaputyömaalle...

Ei kommentteja: