sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Tampereen KV

Eilen saatiin turkit pestyiksi ja trimmatuiksi, joten tänään aamulla tehtiin vain sivistynyt katulenkki ennen lähtöä näyttelyyn. Matka oli mukavan lyhkäinen, vain vähän toistakymmentä kilometriä auton penkillä. Onneksi, sillä päivästä näytti tulevan vaihteeksi lämmin!
Perille päästyämme ronttasimme häkit stadionille ja vetäydyimme Sämpylän kanssa saman tein omaan kopperoon. Isäntäväki morjesteli Saimin siskon isäntää ja muutamaa muutakin setteri-intoilijaa ja koirankatsojaa. Pääsin muuten ennen showta tutustumaan myös puna-valkoiseen poikaan, nimeltä Vinski. Sen isä oli tosi tuttu minulle, meinaan ihan sama, eli Hugo!
Sitten olikin jo meikäläisen vuoro astua kehään. Tämänkin keikan ohjaajana toimi vain isäntä, emäntä kun vielä poteen polveaan yrittäen välttää juoksemista.
Painelimme hyvää vauhtia kehään ja ruotsalaisen tuomarisedän luo seisomaan. Ukko tuli isännän luo, nappasi remmin omiin käsiinsä ja yritti tehdä tuttavuutta. En oikein innostunut hänen yrityksistään, eikä hänkään sitten oikein minusta. Saimme juosta kolmeen kertaan kentän ympäri ja pariin kertaan vielä lävistäjääkin edes takaisin ja palaute isännälle oli monisanainen sekä tosi positiivinen. Paitsi, että olen kuulemma epästabiili luonteeltani ja siksi vain EH:narvoinen ; (
Seuraavaksi tuomari näytti kaapin paikan punaisten setteriden setäosastolle ja toimitti monet kehästä ulos myös sinisen nauhan kanssa. Porukka kehän laidalla alkoi olla jo ihan epätoivoista ja kun viimein tuli Sämpylän vuoro, niin isäntä oli aikas pessimistisellä tunnelmalla.
Saimi ketkutteli tapansa mukaan melkos lungisti kehässä ja esiintyi ihan omaan tapaansa tuomarille. Tuloksena oli täytenä yllätyksenä punainen nauha, luokkavoitto nuorissa ja SA (sertifikaatin arvoinen)!! Narttujen loppukarkeloissa tuloksena oli PN4 ja muiden aiemnpien tulosten ansiosta napsahti varaserttikin. Isäntä ja emäntä olivat lievästi sanoen yllättyneitä tuloksesta, onneksi sentään positiivisesti ; D Näin siis paistoi aurinko Saimin risukasaan.
Lähtiessämme emäntä osti uusseelantilaista peuraa ja lampaan maksaa jne... evääksi meille. Aikas speciaalia, makupalat ainakin olivat tosi hyviä!
Aurinkooli paistanut koko päivän, eikä pelkästään risukasaan, sillä autossa oli jo pahuksen kuuma. Aluksi, sillä onhan meillä sentään ilmastointi...

Ei kommentteja: