lauantai 22. tammikuuta 2011

Winter Dog Show

PNo nyt tuli sitten avattua vuoden 2011 näyttelykausi. Isäntä karautti emännän, Saimin ja minun kanssani lumisessa aamussa aura-autoja väistellen Turkuun, ja Sämpylä sai aloittaa esiintymisen emännän kanssa vaivaisen tunnin kuluttua paikalle saapumisestamme. Ehdimme siis mainiosti moikata sisko-Ritan emäntää, joka oli kinkereillä toimitsijana, ja muutenkin viritellä leiripaikkamme kuntoon häkkeineen ja muine rekvisiittoineen ennen shown alkua.

Saimi lähdössä kehään, itse otan vielä aika rauhallisesti.















Emäntä sai Sämpylän ihan hienoon raviin ja seisottelutkin menivät suorastaan loistavasti. Palkintona oli EH (tänä vuonna siitä saa sinisen nauhan) ja arvostelussa annettiin keppiä puuttuvasta turkista ja leveistä etuliikkeistä ja rintakehäkin saisi vielä kehittyä. Muuten kehut olivat ylenpalttisia; koko on hyvä, mittasuhteet samoin. Kulmaukset tasapainoiset ja luonne erinomainen. Tuomarina toimi Annukka Paloheimo.
Saimin arvostelun jälkeen olikin hyvää aikaa morjestaa tuttuja ja tuntemattomia. Yllättäen niitä siunaantuikin leirillemme runsaasti.

Keskityn kehään, Saimi säestää...















Heti puoli kolmelta aloitettiin meidän porukan arvostelu, tavan mukaan ensin jätkät ja sitten meidät nartut. Ja meitähän oli tasan kaksi. Kilpakumppaninani oli taas Rita, mutta ei sisko, vaan Cormallen Northern Light. Isäntä oli meikäläisen handleri ja se taisi olla pikkuisen enemmän täpinöissään kuin minä ; )
Kun kuviot oli joltisellakin menestyksellä vedetty läpi, tuloksena oli PN2, eli pataan tuli Ritalta, mutta plakkariin tarttui 3. SERT ja vielä vara-CACIBkin, joten ei homma ihan metsään mennyt. Arvostelusarakkeessa oli mm: kaunis tyttömäinen pää, hyvä ilme,upeat tummat silmät ja korvien sijainti, erinomaiset hampaat, hyvä selkälinja, hyvä hännän sijainti, hyvin kehittynyt rintakehä, hyvät kulmaukset, liikkuu juoheasti ja lopuksi vielä erinomainen luonne (kirjurin kökkö käännös britanniasta).
Tuomarina toimi Dorothea Hanlon-Caroll.
Emännän ja Saimin kanssa riemuitsemassa kehän reunalla oli myös paikalle sattunut oman kennelin Emmi, joka heti rimpautti kasvattaja-Riitalle uutiset päivän saldosta.

Hurtta-osastolla kaupoilla.















Palkinnoksi sain pari ruusuketta, pirusti erivärisiä nauhoja ja pokaalin. Emäntä hankki vielä Emmin Hurtta-osastolta kaikenlaista muuta mukavaa...Saimi ilahtui erityisesti "raato-pupusta", joka täytyikin kotona laittaa melkein heti nukkumaan oven päälle, jotta siitä olisi iloa huomennakin!

On maljan aika...

Ei kommentteja: