keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Pikareissu Hesaan

Isäntäväki oli sopinuT emännän serkun kanssa tiistain ohjelmaan teatterireissun Helsinkiin. Sehän tiesi Sämpylälle ja minullekin reissua pääkaupunkiin...hoitoon, sillä kummisetäni ja tätini Haagassa olivat ystävällisesti luvanneet pitää meistä huolta isäntäväen rimputtelun ajan. Reissu kohteeseen oli sotkuinen ja märkä, mutta onneksi vain autolle, sillä lunta satoi suurimman osan matkastaja tienhoitolaitoksen sedät olivat lapanneet kuormakaupalla suolaa tielle pitääkseen sen takuulla märkänä ja kuraisena ;)
Perillä isäntäväki ulkoilutti meidät pikaisesti jäällä liukastellen ja toimitti sitten kummilaan ennen häipymistään kaupungin yöhön. Porukoiden poistuttua Saimi vonkui tapansa mukaan eroahdistustaan hetken ja minäkin hieman tiirailin ikkunoista, minne mokomat häipyivät. Vaan ei siinä kauaa kulunut poraillessa ja sitten painelimmekin jo koirapuistoon ihmettelemään pääkaupungin nelijalkaisia. Siellä ainoana epämiellyttävänä tapahtumana joku putkiterrierin (Dandiedinmont?) näköinen jäpikäs innostui meidän habituksestamme niin, että yritteli tunkea pukille muutamaankin kertaan, mutta me vähän Saimin kanssa ojennettiin sitä ja niin sekin tokeni.
Kotiin päästiin lähtemään vasta hieman ennen puolta yötä ja niin sitten vetelimme melkein koko matkan hirsiä, maisemia ei meinaan paljon kannattanut katsella...

Ei kommentteja: