perjantai 30. heinäkuuta 2010

Outo varis

Vaihteeksi pääsin aamulenkille kaupungissa. Lähdimme isännän ja Saimin kanssa katsomaan heti puoli yhdeksältä, olisiko kotoharjussamme tapahtunut muutoksia kesän aikana. Syynä perin varhaiseen liikuntahetkeen oli halvatun nahkean kuuma yö ja emännän sekä kummisedän saattaminen matkaan kohti Suurajoja. Lähtivät höyrypäät koko päivän reissulle aina Konnevedelle asti.
Harjussa törmäsimme ulkoilmassa yönsä viettäneeseen alan kulkijaan, joka ryhtyi päästelemään voimallisia ääniä lähestyessämme Saimin kanssa. Äijä oli melkoisen "unenpöpperöinen" ja taisi peljästyä oikein kunnolla paria pikku setteriä ; ) Sedän mekastuksen täydentämiseksi päästelimme mekin muutamia haukahduksia, mutta kun isäntä antoi oman kutsuhuutonsa poistuimme heti kaipparia härnäämästä. Moisesta tottelevaisuudesta saimme jopa kehut isännältä!
Paluumatkalla tapasimme erään naapurin jo tutun Bretonin, jota moikkasimme kirsunmitalta. Samaten morjestimme viereisen naapurin Rafan. Rafan kodon aidalla oli joku kumma, aivan linnun näköinen, vaan ei hajuinen, ötökkä. Meillä meni Saimin kanssa tovi jos toinenkin, kun yritimme nuuskimalla ja tassuilla koettaa ottaa selvää elukan ominaisuuksista [aidan päällä oli valuraudasta tehty variksen näköinen metallilintu / suom. huom.]...

Ei kommentteja: