keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Tappajan tirkistelyä

Pääsin illasta Saimin ja isäntäväen kanssa maalle. Tällä kertaa matkalla oli oikein funktiokin, sillä saimme uuden laiturin mökkirantaan. Koska lautturi toimitettiin emännän sukulaisen maatilalle, pääsimme samalla sinne ihmettelemään ranchin tuoksuja ja releitä. Laiturielementit lastattiin rivakasti traktorin kärryille, joten kovin pitkää aikaa emme päässeet haistelemaan maaseudun ominaishajuja (mielenkiiintoisia : ). Reissun mökille matkailin kaali lasista (Saimi myös) pihalla ihmetellen edellä menevää laiturinkuljetustraktoria ja maantien vieren ihmeitä.
Perillä äkkäsimme laiturin purkua pähkäillessämme omituisesti kiemurtelevan hiiren. Juuri kun olin aikeissa hotkaista elukan parempiin suihin, kaksijalkaiset nappasivat minut ja Saimin kainaloihinsa
Myös heitä kiinnosti outo elukka, joka osoittautui tarkemmassa syynäyksessä päästäiseksi. Vielä tarkemmin katsottaessa oudon liikkumisen syyksi paljastui taistelu suuren kastemadon kanssa! Mato yritti maan alle, ja päästäinen riuhtoi hullunaan estääkseen saaliin karkaamisen.
Siinä katsellessamme päästäinen peittosi madon ja alkoi pätkiä sitä sopivaksi evääksi. Tosi tappaja!
Koska elukka oli aivan traktorin pyörien kohdalla kummisetä poimi sen ja madon käsiinsä, eikä päästäinen ollut millänsäkään! Sen kuin vain jatkoi madon rouskuttelua! Tajusivat vain mokomat ihmiset laittaa saalistajan ja saaliin turvaan ämpäriin, ja korkealle, meiltä settereiltä turvaan. Sen kuin itse ihmettelivät, kun päästäinen veteli kaksi kertaa kokoisensa matosen kitusiinsa.
Saatiinhan itse työmaasta, eli laiturista, illan aikana sitten puolet veteenkin. Hommaa kuulemma hidasti se, että Saimin kanssa pompimme alituiseen lautturin päälle katselemaan työn edistymistä. Varsinkin, kun osa saatiin järveen asti, sillä oli näet mukava kellua ja samalla riipiä rannan lumpeita.
Yöksi saimme jäädä kummien kanssa maalle isäntäväen lähtiessä kaupunkiin...

Ei kommentteja: