maanantai 17. toukokuuta 2010

Valkoposkihanhia

Mynämäeltä Hoppu kiisi meren rantaan Velkuan lossin tietämille. Siellä mesoimme meressä ja lipitimme Saimin kanssa mukavasti maustettua vettä. Oli tosi mukavaan kastella itsensä melkein kokonaan viileässä rantavedessä ja antaa sitten kuuman auringonpaisteen kuivattaa märän turkin; niin pysyi hienosti viileänä. Saimikin piristyi täällä meren rannassa ja innostui kurmoottamaan valkoposkihanhiparia. Eipä siinä hanhikaksikko kummoistakaan hepaasia saanut, kun Sämpylä ja minä olimme taluttimissa. Läheisen veneen matkustajat kyllä olivat hanhipaistin himossa, mutta emme silti päässeet tosi yritykseen saaliinhankinnassa.
Rantaelämän jälkeen otimme porukalla tirsat Hopussa tuulen vain heilutellessa verhoja. Sitten matka jatkui etelään, kohti Raisiota, jossa emäntä ja isäntä kävivät pikaruoalla ja ihmettelivät, kuten myös me Saimin kanssa, mopoilijoiden meetingiä, nappuloita oli pärisijöidensä kanssa liikkeellä ainakin 300!
Kun olimme ehtineet jonnekin hieman sivummalle Paimion jälkeen, pääsimme ulkoilemaan oikein irrallaan erään levähdyspaikan takamaastossa ja kyllä se tekikin hyvää. Huono puoli oli vain se, että isäntä tahi emäntä tai molemmat olivat aivan sikatarkkoina liikkumisestamme ja alituiseen äityivät komentelemaan meitä.
Yötä vietimme Hopussa melkein Helsingissä. Unen maistuivat, vaikka isäntäväki pystyikin helposti, kuulemma, arvaamaan ohikulkeneiden ihmisten määrän "nukkuessaan", koska kuulemma murisi aina, kun joku meni hiemankin läheltä ohi : )

Ei kommentteja: