maanantai 17. toukokuuta 2010

Näyttelyssä Mynämäellä ja muuta retkeilyä

No, jo oli vaikeata päästä päivittelemään päiväkirjaa; piti niin laittaa ON LINE -terveisiä Mynämäen Wirmo Dog Showsta, vaan olipa eipä tietotekniikka pelittänytkään toivotusti. Isännän vähät hiukset jo vallan harmaantuivat, kun hän yritti päästä sihteeröimään kuulumisiani.
Mutta nyt pelittää: Eli lauantaina 15.5. oli siis näyttely Mynämäellä, hieman Turusta luoteeseen. Pöristelimme Hopulla paikalle pitkin satakuntalaisia pikkuteitä, joilla mutkia ja mäkiä piisasi, löysimme jopa pätkän soratietä! Kuulin kaksijalkaisten manailevan intoaan etsiä outoja ja lyhyitä ajoreittejä ja täytyy sanoa, että ainakin Saimi allekirjoitti toiveen päästä matkailemaan hieman parempia väyliä pitkin. Muutenkin huonona automatkailijana Sämåylä sai kunnolla epätasaista kyytiä ja kuolasi itsensä kuivaksi ja penkin märäksi ennen perille pääsyämme.
Show-paikka oli oikein hieno urheilukeskus ja kehien alustana toimi pesiskentän hiekkatekonurmi, mikä oli oikein mukava. Helle sen sijaan ei kaikille ollut niin mukavaa; Saimi ei oikein ehtinyt virkistyä koko näyttelyaikana automatkasta, kun aurinkokin vielä rökki kovasti. Niinpä emännän kanssa kierretty esitys jäi Saimin osalta hieman ponnettomaksi, Ritalta saatu nakkikaan ei kelvannut lisäämään innostusta. Tuloksena oli EH ja sijoitus 5./5 juniorinartuista. Tuomarina toimi Dorotea Hanlon-Carroll Irlannista.
Minulla oli vuoro viereisessä kehässä vasta tunti Saimin jälkeen, joten koetimme pysytellä varjossa ja nautiskella tuulenviristä. Kun viimein pääsimme kehiin Cavalierien jälkeen, oli meitä kisaajia kaikki kolme: Minä, Rita ja pojissa Sirken "Dynamite" Minä en kuumuudesta juuri piitannut ja ainakin omasta mielestäni huitelin reippaasti häntää huiskutellen isännän vierellä. Seisontakin onnistui isännän säätämisestä huolimatta, samoin tuomarin tekemä tutkailu. Siitä huolimatta isäntä oli kuin puulla päähän lyöty, kun sijoituin PN1 ja sain SERTin. Kuten arvata saattaa, ROP-kisassa tuli pataan herra Dynamiitilta, mutta tulihan edes VSP. Olipahan narun päässä tyytyväinen onnitteluja vastanottava kaksijalkainen. Meitä punavalkoisia tuomaroi Phyllis Poduschka-Aigner Itävallasta.

Ei kommentteja: