maanantai 3. toukokuuta 2010

Musta mies

Hui, mikä järkytys. Erään talon katolta laskeutui pelottava musta hahmo! Isäntä kyllä yritti selittää sen olevan nokikolari, mutta minähän sain aivan hepulin. Ensin löin liinat kiinni ja niskavillat pystyyn, sitten oli vuorossa tiukkaa murinaa. Sämpylä ihmetteli meikäläisen ääntelyä ja pörhistelyä, mutta ei enää nähnyt jo alas ehtinyttä piipunrassaajaa. Olin sen verran täpinöissäni oudosta ilmestyksestä, että pyörin ihan väkkäränään koko matkan harjuun ja sielläkin vielä yritin kuikkia sitä mustaa ilmestystä. Onneksi tuloksetta.
Harjussa Saimi huiteli varmaan vartin hukan teillä pupun perässä, mutta minä vain istuskelin isännän kanssa (varoiksi) auringossa, mutta ei näkynyt sutareita jäljillä ; )
Lenkin jälkeen otettiin kunnon ettonét sohvalla isännän "lukiessa". Sitten oltiin hieman pyörän putsauksessa mukana, lähinnä isännän henkisenä tukena. Saimi karkasi siinä ohessa naapuriin riekkumaan Bonzon kanssa ja isännän piti hakea se kotiin. Emännän kotiuduttua töistä, lähdimme porukalla tutkimaan harjun flooraa. Jättiputkien kanssa olikin oikea taisto.















Löysimme myös ruttojuuria ja tietysti pupun jälkiä...

Ei kommentteja: