keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Vitruviuksen miestä vietiin

Tiistai-iltana Helmin ja Saimin isäntäväki päätti lähteä elokuviin (Avatar 3D:nä - hieno!). Helmille ja Saimille valmisteltiin jo tutuksi tullut "köyhdytetty kotiympäristö täkyjen kera". Toisin sanoen keittiön ja makuuhuoneiden sekä kellarin ovet suljetaan visusti. Näin setterineideille jää temmellyskentäksi olohuone kahdessa kerroksessa ja kuisti kaikissa kolmessa kerroksessa. Alueelta on poistettu viimeisten kuukausien aikana enenevässä määrin esineitä ja tavaraa, osin kaksijalkaisten varotoimina, osin Sämpylän tuhotoimina. Tällä kertaa sallituiksi kiinnostuksen kohteiksi isäntäväen riuduttavan poissaolon ajaksi oli paketoitu ex-jäätelöpurkkeihin pari possunkorvaa, mutta kuistin pöydälle oli unohtunut todennäköisyyksiä uhaten joululomalla koottu 1000 palan palapeli da Vincin Vitruviuksen miehestä (se ympyrän sisällä neljiä jalkojaan ja käsiään levittelevä äijänkuva).
Palatessaan virkistäytyneenä elokuvista, isäntäpari havaitsi palapeliä hieman kootun uusiksi. Ilmeisesti Saimin (Helmi nyt ei pöydälle hyppäisi, eihän!?) hampaat olivat osoittautuneet liian epätarkoiksi palapelin kokoamisinstrumenteiksi, koska osa pelin yläidasta oli jäänyt kokoamatta. Yritetty kyllä oli, ainakin hampaanjälkien perusteella, ja ainakin yksi pala oli juuttunut hammasväleihin, koskapa se oli kadonnut. Ehkä Saimi vielä tarvitsisi vauvakoon palapelejä.
Vaan sitä isäntäväki ihmetteli, että mikä ihme oli saanut Saimin innostumaan pöydälle kipuamisesta (ei hyppäämisestä, kynnenjälkiä oli pöytälevyssä sen verran runsaasti)!
PS. Keskiviikon työpäivän aikana oli jälleen vierailtu kuistin pöydällä...lienevätkö siitä hyvät maisemat ulos. No, nyt pöydällä on suojaliina ja palapeli on jemmattu makuuhuoneeseen.

Ei kommentteja: