lauantai 16. tammikuuta 2010

Koirarikas aamulenkki

Viikonlopun aloitus Helmillä ja Saimilla sujui suolla ja jäällä isäntäväen ja Helmin kummisedän seurassa. Järvellä tehtiin pieniä hyppyharjoituksia osmankäämien perässä; nyt Sämpyläkin jo kohoaa mainitsemisen arvoisesti maasta (jäästä) vieheen usuttamana. Osmankäämi ei näytä puruleluna kovin miellyttävältä, neidit kun kakoivat tukkua siemenhuituvia suistaan melko antaumuksella. Vaan tuntuma taitaa olla hieman "hiirimäinen", koska pampun retuutus oli muutoin niin perin kiinnostavaa ; )
Metsään päästyämme yhytimme sileäkarvaisen saksanseisojapojan, valko-mustan münsterinseisojapojan ja kingcharlesinspanieli-herran. Hrat saksanseisoja ja münsterilainen olivat oikeita metsäkoiria, joten Helmi ja Saimi saivat tehdä kevyen päivätyön todistaakseen olevansa vakavasti otettavia nuoria neitejä. Saksanseisojan kanssa sitten pölistettiin lähitienoo tasaiseksi, jotta nopeuskapasiteetti saatiin asiallisesti esiteltyä.
Sata metriä koirakolmikon jälkeen törmäsimme jo vanhaan tuttuun Noppaan, joka on varsin suurikokoinen, mutta tosi rivakka poikakoira. Nopalla on rasittava tapa rutistaa leikkikaverinsa ketoon, joten Helmi kokeneempana poistui hieman sivummalle, mutta Saimi senkuin teki tuttavuutta. Aina kun Noppa litisti Sämpylän ketoon, se heitti selälleen, mutta kun tilaa taas liikeni, se paineli mustan hirviön perään täyttä haipakkaa ja tunki leikkimään...
Illalla treenasimme sisätiloissa ensi viikonlopun näyttelyä varten ja lopuksi kevennykseksi Helmi ja Saimi saivat harjoitella valojen päälle- ja poislaittoa : )

Ei kommentteja: