keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Kiistaa, reikiä ja kiloja

Aamupakkasessa Helmi ja Saimi hippaisivat isännän kanssa Tohlopin jäälle ihmettelemään aurinkoa ja kävelemään järven ainoaan saareen ensi kertaa tänä talvena. Neidit juoksivat taas reipaasti perätoukuria ja ottivat matsia keskenään vähän väliä. Näyttää muuten siltä, että Saimi on saavuttanut "taistelukyvyssä" Helmi-Orvokin, ei näet enää ole itsestään selvää, että Helmi saa Sämpylän kumolleen.
Aamulenkin jälkeen jääpaakkuja setteriden jaloista irroitellessa isäntä huomasi pesuhuoneen lattialle jäävän verijälkiä. Tarkastuksen tuloksena isäntä havaitsi Helmin viimeviikkoisen takajalkaviillon auenneen ja hieman vuotavan verta. Siispä Betadinepesu haavalle ja tarkempi tarkastus: haava näyttäisi saavansa siipeensä juuri varpaisiin kertyvän ja siten tassua levittävän lumen vuoksi. Taitaapa olla tossun paikka pidemmillä ulkolenkeillä.
Viikon paino- ja säkämittauskin tuli viimein tehdyksi. Helmi oli soukassa 20 kg:n ja Saimi hieman roheammassa 21,5 kg:n kunnossa. Säkäkorkeus Helmillä oli muka normaalia korkeampi 58 cm ja Saimilla 61,5 cm.

Ei kommentteja: