perjantai 22. tammikuuta 2010

Pakkasretkue Lievariin ja näyttelyvalmistautumista

Kylmän sään vuoksi Helmin ja Saimin isäntäväki päätti sääliä moottoriajoneuvoja ja lähteä viime valon kajossa ostoksille paikalliseen kauppakeskittymään jalkapelissä, tietysti koirain kera.
Matka sujui sinkoilevien (tosi koulutettujen) setterineitien kanssa ensin Mustiin ja Mirriin, josta oli aikeena hankkia tossut piskeille. Helmi ja Saimi tunkivat putiikkiin mukaan kuin kotiinsa, irtoluut ja muut piksnirkut vain olivat vaarassa ohikulkiessamme.
Ankaran sovittelun jälkeen mukaan tarttuivat pari neopreenisia tossuja Helmin takaveto-osastolle (jäivät heti jalkaan) ja neljän kappaleen pussukka fleecetossuja yhteiskäyttöön. Fleecet joutuivat entraukseen heti kotona: kiinnitysremmejä piti hieman rukkailla settereiden ohuen nilkan vuoksi. Neopreeniset kyllä pysyivät jalassa paluumatkan, vaan olivat suorastaan pakatut täyteen lunta. Lisäksi isäntä lipasti vielä matkaan juoksuvyön ja joustohihnan hiihto/juoksutreenejä varten. Aluksi siis vain yhdelle koiralle, josko homma lähtisi etenemään.
Sitten matka jatkui ruokakaupalle, jossa olikin tarjolla kaikenlaisia sinkoliikkeitä ja talutinsolmuja. Elävänä sieltäkin vain selvittiin ja kuljettiin kuun valossa harjun kautta kotiin.
Saimi taitaa pian olla saanut päivittäisen taitoluistelun EM-annoksensa, joten voinemme siirtyä pesukoneeseen huomisen näyttelyn kunniaksi ja ottaa vielä päälle löylyt. Ja taidammepa juoda porukalla näyttelyjännitykseen tummat oluet, vaan Saimi ei saa...

Ei kommentteja: