lauantai 31. lokakuuta 2009

Maalla jäätä ihmettelemässä

Emäntä ja Helmin kummisetä lähtivät maalle Helmin ja Saimin kanssa mökille talven tuloa ihmettelemään, aikeenaan samalla mahdollisesti nostaa laituri järvestä. Nostopuuhista ei mitään tullut, kun lutakko oli sen verran vahvassa jäässä, etteivät osaston voimat olisi riittäneet. Jää kyllä rikkui laiturin pielestä sinne käveltäessä, mutta oli paksuudeltaan jo yli kaksi senttistä.
Saimia karmaisi laiturille meno moisissa oloissa, mutta Helmiä ei ritinät ja rutinat haitanneet. Saimilla oli muutenkin jo ollut rankka aamu, kun oli täytynyt matkailla autolla. Massullinen koiranmuonaa oli jälleen tulostunut takapenkille, vaikka edellisestä ateriasta oli jo useita tunteja.
Koirilla piisasi maissa mökkiriemua ja juoksuvoimaa. Tasainen kiitolaukka ja remuaminen oli Hempun ja Sämpylän ratto tälläkin mökkimatkalla. Lisää kierroksia elukat saivat matkaeväistä, eli makkaroista, jotka kaksijalkaiset käristivät kaminassa. Saimille ei kyllä paljon annettu, mutta sekin vähä tuli paluumatkalla penkille, kun taas massua alkoi kääntää volvokyydissä. Makkaran seuraksi tuli vielä jostain aamullisia papanoitakin. Emäntä jo arveli muonan vaihtavan kulkusuuntaa peräti suolistossa asti...

Ei kommentteja: