sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Mätsärissä

Emäntä luki taannoin päivän lehdestä, että tänään olisi tyrkyllä kaikkien rotujen match show raviradalla. Sinne siis treenaamaan esiintymistä ja katsomaan oliko näyttelytereeneistä apua.
Isännän töissä ollessa Saimin kuskaajaksi valikoitui Helmin kummisetä ja Helmiä vei emäntä. Reissu show-alueelle oli niin lyhyt, että se tehtiin jalkapelissä (onneksi oli aurinkoista ja kuivaa). Koirakot päätettiin heti kisa-alueella pitää erossa toisistaan, jotta ne eivät vain kyttäisi toisiaan. Se tepsikin kohtuullisesti.
Saimi kisaili pentujen (tietysti) luokassa, jossa oli mukana 32 koiraa. Kuski ja koira onnistuivat vähintäänkin kohtalaisesti, Saimi suorastaan avasi suunsa jo tuomarin lähestyessä ja muutenkin pompotteli hienosti sijoittuen lopulta kolmanneksi.
Helmi-Orvokki esiintyi emännän ohjaamana oikein tarkalle naistuomarille 37 koiran joukossa. Hampaiden esittely ja muukin tutkinta sujui ihan ok, mutta juoksu oli kuulemma (kummisedän mielestä) jotenkin anteeksipyytelevän oloista, vaikka olikin ihmisten mielestä ihan mahdottoman ystävällinen ihmisten mielestä. No, sijoitus oli 4 - 8, ja pataan tuli lähinnä pojilta, eli kumminkin ihan kivasti.
Reissu oli kuitenkin lyhyydestään melkoisen rasittava, koiria ja ihmisiä kun oli hallissa tupputäydeltä, eikä lepotilaa ollut pätkääkään, häkeistä puhumattakaan.

Palkintoja tuli kotiin oikein rahdattavaksi asti.

Ei kommentteja: