keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Tuulessa ja tuiskussa

...erästäkin kaunokirjailijaa mukaillen.
Sää oli meinaan juuri sellainen, kun meteorologi oli hymyillen luvannut töllössä edellisiltana; Raivokas tuuli viskoi vettä lähes vaakasuoraan, mutta onneksi oli sentään aika lämmintä (+6C). Isäntä vyöttäytyi aamulenkille vedenpitäviin vaatteisiin ja Helmi sai työliivinsä päälleen Saimin ollessa pukeutunut Ruusulta saamaansa "työtakkiin". Näin lauma paineli suolle säästä sen enemmin piittaamatta vesi tassuissa ja saappaissa lotisten. Ilmeisesti liiveistä on koirille hyötyä moisella säällä, koska Sämpyläkään ei ollut tohkeissaan joutuessaan pidemmäksi aikaa sateeseen. Itse asiassa Saimi olikin juoksupäällä ja paineli ensimmäistä kertaa Helmin peesissä aivan näköalueen reunamille ja takaisin useita kertoja, eikä enää luovuttanut heti 20 ensimmäisen metrin jälkeen. Isäntä huomasi tilaisuutensa tulleen koirien juksaamiseen ja kipitti eräällä koirain reissulla pikaisesti kiven taakse piiloon odottaen parivaljakon hukkaavan hajun kovassa myötätuulessa. Vaan p@~*^t, Helmi ja Saimi suunnistivat oikopäätä polulta piilloon hakeutuneen äijän viereen ja istuivat nätisti odottamaan namia.
Lenkin lopuksi koirat painelivat jälleen mielirahkasammaleikkoonsa (Picasan uusimmissa kuvia jo aiemmin laitettuna) keinuttamaan lettoa. Isäntä kokeili, kestääkö letto saapaan alla, mutta mulinut olisi, jos sinne olisi mennyt. Koirat ovat siis (vielä) riittävän kevyitä.
Kotona pyyhekuivauksen jäljiltä koirat naatiskelivat isännän kanssa sohvassa Discoveryn Fifth Gearin katselusta...noo, Saimi ja Helmi olivat kyllä umpiunessa. Ehkä se oli kommentti ohjelman laadusta.

Ei kommentteja: