keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Tuulen kanssa tekemisissä

Helmi-Orvokki pääsi tänään isännän, juniorin + tyttöystävän matkassa mummolan kesämökille purjelautailemaan. Sää ei aamusta juuri hellinyt, tuulta ei ollut kuin nimeksi ja taivaskin oli vahvassa pilvessä. Perillepääsykin teki hieman tenää, kun porttipuomin avain oli unehtunut kotosalle. Onneksi isovanhemmat olivat myös tulossa maalle ja jo aivan lähellä. Puomin avaamista odotellessa Helmi ehti tarkastaa läheisen pellon tuoksut ja räkätinpoikasten lentokyvyn.
Mökillä Helmi kävi ensi töikseen (taluttimessa) tarkastamassa naapurin ladon alla pesivien kettujen kotiolot. Kettupesue, viisi pentua + emo, oli myllännyt ladon lähitienoon kuin ralliyleisö maajussin viljelykset elokuussa, mutta ainuttakaan pentua ei enää ollut näkösällä.
Seuraavaksi viriteltiin viereiselle pellolle juniorin 9 m2:n leija koelennätykseen, tuulenviri oli kuitenkin liian heikko leijan ylhäälläpitoon. Helmi-Orvokki sai sen sijaan tavaraa ilmaan pitkin peltoa, pisimmän takaa-ajon uhri oli tavi, joka hädin tuskin sai riittävästi korkeutta Helmin irroittamisekseen pyrstösulistaan.
Sitten porukka siirtyi rantoolle virittelemään purjelautailukaluja, ja kun releet olivat valmiit, juniori lähti isännän "opastuksen" jälkeen laudalla koettelemaan kykyjään olemattomia veden voimia vastaan. Tuuli oli nyt niin kepuli, että isäntä lähti noutamaan soutuveneellä junioria ja Helmi juoksi vahtina lämpimikseen rantaviivaa samaa matkaa. Naapurin mökkitalkkari sai siinä samalla rapeat haukut reitille jouduttuaan.
Surffaus ei koko aikaa kiinnostanut Helmi-Orvokkia ja lähiojan sorsat saivat välillä kyytiä Helmin käydessä mulimassa turkkinsa pesukuntoon. Juniori otti hommakseen uittaa muta Helmistä irti, samalla irtosi myös maasta kieputtu ketunpissan tuoksu turkista.
Mökkiprojektissa meni päivä aina iltayhdeksään ja kotiuduttuamme Helmi sammahti perusteellisesti eikä edes ole vielä puolentoista tunninkaan kuluttua tullut edes emäntää tervehtimään.

Ei kommentteja: