lauantai 27. kesäkuuta 2009

Kalastusta ja kanootissa matkailua

Aamulla vesi oli mökkilaiturin vieressä niin kirkasta, että Helmi-Orvokki (viimein) huomasi rannassa uiskentelevat kalat. Niiden jahtaaminen olikin sitten Helmistä tosi hauskaa ja aamupäivä ennen melontareissua menikin järvessä porskutteluun.
Puolelta päivin isäntä, emäntä ja Helmi lähtivät kanootti auton katolla kohti Kurua. Vesiin mentiin Sulkussa ja matka jatkui kohti Sikkilän jokea, jota pitkin sitten melottiin kartan reunalle asti, kaikki viisi kilometriä.
Sikkilänjokea pitkin...
Helmi matkusti kanootissa hienosti nenä väpättäen ja juuri kun isäntä ryhtyi kehumaan sitä, Hempun nokka tavoitti haapanan tuoksun ja koira pulahti veteen! Onneksi Helmin uusissa liiveissä on selässä nostokahva, josta heivaamalla emäntä sai lintukoiran takaisin kanoottiin.
Matkalla sattui kaikenlaista, kuten koskessa kanootin vetoa ja kahden joutsenen suorastaan uhkaava lentoon nousu aivan päitämme hipoen, mutta tähän en kyllä kaikkea kirjaa.
kahvitauolla
Sen sentään, että Helmi oli aivan puhki viiden tunnin meloilun jälkeen ja kuukahti oikopäätä autoon, kun sinne päästiin.
Mökillä jo piristynyt Hemppu painui heti rantavesiin kaloja jahtaamaan, kunnes jo iltakahdeksalta viimein laantui pikku ettonelle ruokailun jälkeen. Päivällä oli muutoin lämpöä maksimissaan 28 astetta, joten ei kylmä yllättänyt...

Ei kommentteja: