tiistai 23. kesäkuuta 2009

Lätynpaistoa ja saunomista

Päivän remuamisten (kaksijalkaiset maalasivat liiteriä) jälkeen Helmi-Orvokki pääsi mielipuuhaansa, kyttäämään; Kummisetä ryhtyi näet paistamaan muurinpohjalettuja.
Siinähän saattaa, Helmin kokemuksen perusteella, pudota jotain syötävää jonnekin. Taas kerran odotus myös palkittiin letunpuolikkaan pudotessa "vahingossa" maahan. Emäntä mokoma vain oli paikalla ja poimi tulikuuman riekaleen pöydälle jäähtymään. Oli siinä Helmillä odottamista.
Lettuoperaation aikana isäntä oli lämmittänyt saunan, jonne evään jälkeen oli hyvä mennä vatsaa laskemaan. Paitsi että kummisetä ui ihan ensiksi järvenlahden toiselle puolelle ja takaisin. Helmi ei oikein tiennyt, pitäisikö kipaista rantaa pitkin vastaan toiselle puolelle, vaiko uida perään, joten osallistuminen operaatioon kutistui laiturin päässä ininäksi. Ilmeisesti letunpaisto oli vienyt runsaasti aikaa, koska saunasta irtosivat aikas kipakat löylyt ja Helmikin joutui perääntymään lavolta pesuhuoneen lattialle muutamassa minuutissa. Ehkä syynä oli kuitenkin se, että olutta ei ollut tyrkyllä...

Ei kommentteja: