sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Helmi-Orvokin 1. syntymäpäivä


Tänään, sunnuntaina, oli Helmi-Orvokin ensimmäinen syntymäpäivä. Aamulla isäntä (nuotin vierestä) ja emäntä (kauniisti) lauloivat Hempulle onnittelulaulun. Sitten lähdettiinkin mökiltä käymään Kaupissa, vinttikoirakilpailuissa. Olimme sopineet Helmin kummien kanssa treffit radalle klo 10 ja jopa ehdimme ajoissa paikalle. Radan ympäristössä lämmitteli, joskin säähän nähden tarpeettomasti, kaikenlaisia pikakiiturikoiria. Helmin mielestä jokainen olisi ollut tutustumisen arvoinen, mutta eihän sitä nyt kilpailuun valmistautuvia voi häiritä sylipainilla. Isäntä kävi Helmin kanssa radan lanaustauolla hieman varjon puolella ja sieltä palatessa Helmi sai huomata, että ainakin basenjien ja afgaanien kanssa ei kannattanut yritää kaveerata, eikä borzoitkaan olleet, ainakaan ohjaajiensa mielestä, kivoja leikkikavereita. Salukit ja whippetit sen sijaan näyttivät olevan ihan mukavia.
Kilpailut olivat hauskaa katsottavaa, vaikka Helmi ei katsomon alta ihan kaikkia lähtöjä tainnut seurata. Isäntä ja kummisetä laskivat eri koirien keskinopeuksia niiden ratamatkoilta ja arvelivat setterin kykenevän peittoamaan ainakin basenjit 280 m matkalla, niillä kun keskinopeus jäi tuonne 35 km/h. Ehkäpä Helmi tarvitsee viedä radalle joku perjantai, jolloin muutkin kuin vbinttikoirat pääsevät kokeilemaan.
Puolelta päivin auringon paahde kävi niin kuumaksi, että Helmi kuljetusryhmineen päätti heittää kisojen seuraamisen kesken. Poistuessamme tapasimme saluki-pojan, jonka kanssa Helmi pääsi hieman halimaan. Salukin emännän kanssa isäntä taivasteli koiriensa laihuutta (ja molemmat olivat sitä mieltä, että nythän ne kunnossa ovat ; )
Paluumatkalla mökille isäntäväki kävi ostamassa Helmille synttärijätskin,
josta muuten täytyi pitää kiinni koko naatiskelun ajan. Mökillä Helmi paineli heti järveen kaloja jahtaamaan ja isäntä ynnä emäntä mulahtivan myös vesiin nautiskelemaan kuumasta kesäpäivästä...juuri ennen ukkosta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut Vehmaisista Helmille! Reipasta kesää edelleen sinne maalle!

Anonyymi kirjoitti...

Ruusu haukahtelee myöskin onnittelut. Minäkin sain jätskiä, oikein kerma semmoista , pyöreistä muodoistani huolimatta...

Hännän huiskaus , nähdään taas joskus !

Kerttu kirjoitti...

Kiitän ja kumarran onnentoivotuksista! Ja tietysti ONNENtoivotukset myös kaikille muillekin sisaruksille!

Kummisetä kirjoitti...

Pirkanmaan vinttikoirakerho:
Harjoitukset

Tiistaisin klo 18.00 vain vinttikoirille ja muille ratajuoksuoikeuden omaaville roduille.

Torstaisin kesä-, elo- ja syyskuussa parillisilla viikoilla klo 18.00 alkaen kaiken rotuisille.

Harkkamaksut 1€/kerhon jäseniltä, 2€ muut

ja..

Tampereen Seudun Greyhoundklubi
Harjoitukset radalla joka keskiviikko alkaen klo 18.00 Rataharjoituksiin ovat kaikki koirat karvoihin katsomatta tervetulleita. Vetomaksu jäsenille 2 euroa ja ei jäsenille 4 euroa. (näihin ei kuitenkaan ehkä saa tuoda "ei-vinttikoiria")