lauantai 13. kesäkuuta 2009

Punkin poimintaa ja kisailua Mäntässä

Rantajuoksun tuloksena Helmi-Orvokilta löytyi perjantai-iltana punkki päälaelta ja aamulla vielä yksi lisää kaulasta. Siinä saivat pikaisesti pihdit töitä ja punkit kyytiä juuri sopivasti ennen Mäntän match-showta. Helmi-Orvokki, emäntä tämankertaisena ohjaajana, ja kannatusjoukkue (isäntä, juniori ja miniäkokelas) starttasivat hyvin eväin varustautuneina ja puoliunisina klo 6.00 kohti keskisempää Suomea ehtiäkseen kahdeksaksi Mäntän urheilukentälle. Navigaattorin avustamana matka sujui niin rivakasti, että Helmi ehti pysähtymään pisulle ja kaksijalkaiset juomaan aamukahveensa juuri ennen kisakenttää.
Urheilukentällä aamu valkeni pilvisenä, mutta siedettävän lämpöisenä. Helmin isäntäväki hääri kotokennelinsä Riitan apuna teltan pystyksessä ja muissa pikkupuuhissa. Sitten heti yhdeksän jäljestä oli jo Helmin ja emännän vuoro esiintyä areenalla. Samaan aikaan kehää kiersivät myös siskot Lempi ja Ruusu. Emäntä sai Helmin ravaamaan ihan mukavasti ja tuomarikin sai tarkastettua Hempun hienosti, mitä nyt emäntä hieman antoi taustatukea... Ekan sijan nappasi Ruusu, toiseksi selvisi Lempi ja perää piti Helmi.
Arvostelut englantilaistuomarittarelta olivat kuitenkin isäntäväen mielestä oikein mukavat, sijoitukseen taisi vaikuttaa eniten massan puute ja ehkä myös ohuempi karva. Lisäksi Helmi sai ottaa osaa kasvattajaluokkaan ja jälkeläisluokkaan. Niistä molemmista tuloksena oli toinen sija.
Kisan hauskin anti Helmille oli tavata blogituttunsa Missy ja Sadie sekä tietysti isänsä, ja melkein kaikki sisaruksensa. "Perheen kokoontumisajo" kentän reunalla oli vauhdikas ja mutkikas, remmit kaulassa, tapahtuma. Siinä taas kaloreita paloi puolen voikilon verran! Erityisesti Helmi ja Ruusu jaksoivat vääntää toistensa kanssa pitkään ja hartaasti.
Kaksijalkaisjoukkue taas tykkäsi katsella hienoja settereitä (no, ei ne kaikki ihan niin hienoja olleet), tavata kotokennelinsä porukkaa ja naatiskella nyyttärieväistä, sekä hoitaa Siriä (punainen 18kk irski), joka istui pääasiassa sylissä ja lipoi välillä naamaa, jollei sitten nuhjustanut Helmin kanssa.
Kisan lopuksi sovimme kennelin Riitan kanssa treffit juhannus-sunnuntaiksi. Silloin on sitten Saimin, sen meille tulevan toisen, mutta punaisen, irlanninsetterin ihmettelypäivä ja Helmikin joutuu/pääsee samalla reisulla näyttelykoulutukseen...

Ei kommentteja: