lauantai 6. kesäkuuta 2009

Tietalkoissa

Helmin aamulenkillä emäntä tarkisti lähi-pyyn pesän tilanteen; munista oli jäljellä isohkoja lohkoja, joista emäntä ja isäntä olivat päättelevinään poikasten onnistuneen kuoriutumaan.
Helmin mielestä se oli aivan selvää, koska tuoksut olivat niin mieltä kohottavat pesän läheisyydessä. Sitten jo saavuimmekin naapurin bokseri-sedän reviirille. Sen isäntä oli kedolla puuhailemassa ottaen koiransa kiinni, joten piskit saivat harjoituksen vuoksi ihailla toisiaan matkan päästä.
Iltapäivästä Helmi jäi tiekokouksen ajaksi unelle mökkiin, mutta pääsi mukaan pieneen tienhoidolliseen puuhasteluun kokouksen jälkeen. Kaksijalkaiset kuskasivat mursketta peräkärryllä mäkeen syntyneeseen kuoppaan ja Helmi auttoi kaikin tavoin haukkumalla paikalle saapujat, sotkemalla itsensä ketun kuraan ja juoksemalla edes takaisin murskekuormien perässä. Kaiken kaikkiaan siis oikein hauskaa, varsinkin, kun pääsi vielä talkooporukan kanssa tutkailemaan vesimittarikaivoakin.
Illasta Helmi auttoi isäntää tayttämään haristunutta kylpytynnyriä ja vahti haukkana talitiaista, joka ei omasta mielestään kaivannut kyttää ja antoikin vastalauseensa kuulua.
Muuksi ajankulukseen Helmi piipahteli naapurin pellossa myyriä metsästämässä isännän vain leikatessa ruohoa ja emännän harjatessa liiterin seinää maalausta varten.

Ei kommentteja: