sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Hurjaa tahtia

Lauantain isäntäväki siivosi edelleen. Mitä nyt aamulla, päivällä ja illalla päästiin pihalle tavanomaislle lenkeille. Sisällä otimme Sämpylän kanssa ajankuluksemme matsia leijona-pallosta (lelu) joka ON minun, eikä Saimin!
Tänään sen sijaan lähdimme heti kukonlaulun jälkeen mökille aamupalalle. Eväskoppa käsikynkässä kaksijalkaiset taarustivat tutuille kallioille ja me Saimin kanssa kiskoimme sillä välin kielet roikkumaan. Aamu oli näet sen verran kostea ja vilpoinen, että oli aivan riemastuttavan hyvä keli juosta. Kun sitten päästiin "kohteeseen" olin tietysti oikopäätä pummimassa leivänjämiä porukoilta, Saimi taas häipyi tavanomaiseen tapaansa ruokailun ajaksi omille teilleen (se kun ei noista hiilareista diggaa...ja sen näkee: ei turkkia, eikä lihaa).
Paluureissulla isäntäväki keräsi kopan pohjalle suppilovahveroita ja me kastelimme turkkimme loputkin kuivat kohdat Saimin kanssa lutimäriksi.
Kaikenlaisten mökkeilijän syyshommien jälkeen jo puolilta päivin mentiin toiselle sienenkeruureissulle. Kaksijalkaiset saivat kerättyä sekä kanttarelleja, että suppilovahveroita ja me Sämpylän kanssa poimimme väsyn sekä kapallisen hirvikärpäsiä...sitten kotiin.
Loppupäivä vuorotellen uinuttiin ja tapeltiin leijona-pallosta, kunnes illalla oli oikean juoksulenkin aika (vöissä ja valjaissa) ja sen jälkeen vielä kunnon löylyt Ruis-Karhun kanssa...tuore öljy peittoaa mennen tullen bulkki-Karhun, varsinkin löylykauhasta nautittuna!

Ei kommentteja: