perjantai 22. lokakuuta 2010

Järvi jäässä

Nyt on laukattu kaksi päivää maalla pitkin metsiä, ja vielä monta tuntia päivässä. "Metsästyksen" tuloksena on pari karkoitettua kanalinnun näköistä siivekästä ja kymmeniä kasoja peurojen ja hirvien jätöksiä, vaan ainuttakaan isompaa elukkaa ei olla nähty. Jäniksistä puhumattakaan.
Lounaaksi paistoimme makkaroita pesässä, itse asiassa isäntä kärvensi Karskit mutta mekin pääsimme ankaran yrityksen jälkeen osingoille : )
Eilisen illan ratoksi pääsimme sentään Saimin kanssa saunomaan isäntäväen kanssa. Viileän päivän päätteeksi viihdyimmekin lauteilla sen verran pitkään, että kaksijalkaiset saivat oikein komentaa meidät pois kuumuudesta. Yö meni sängyssä koisien ja isäntäväkeä sivummalle tönien, mutta hyvin nukkuen.
Aamulla, verhojen auettua, huomasimme mökkijärven kilahtaneen jäähän.
Isäntä lukaisi ennen lenkkiä min/max-mittarin ja kailotti muillekin (olemattomille) naapureille pakkasta olevan peräti -7 astetta. Ei siis ihme. että jääpeite kattoi koko lahden. Pakkasesta oli se hauskuus, että pääsimme kulkemaan pitkin peltoja ja soita aamuvaelluksellamme melko kuivin nahoin. Saimi sai kuitenkin riivittyä puskissa hännänpäänsä jälleen verille...vettä on juuri keitetty hoitotoimenpiteitä varten...

Ei kommentteja: