lauantai 21. elokuuta 2010

Saniteettipuuhia

Lauantaipäivän ratoksi käväisimme saunomassa maalla. Matkalla kaksijalkaiset piipahtivat kaupassa ja minä auton etupenkillä tarkastamassa tilannetta. Siitäkös isäntä innostui, sillä juoksuinen narttu ei suojaamattomalla auton penkillä jälkiä jättämättä käy : ) Onneksi leimat irtosivat malle päästyämme istuimesta pikku hinkkauksella.
Saunan lämmityksen aikana isäntäväki ryhtyi saniteettipuuhiin, eli tyhjentämään ulkohuoneen alustaa. Seurasimme Saimin kanssa tapahtumien kulkua visusti vahdittuina vierestä, mutta kun operaatio oli ohi Saimi piipahti salavihkaa yläpihalla ja kieppui kylläkseen lapiosta pudonneessa makkikompostinökäreessä. Heti perään se löysi rannalta perheen junioreiden viime viikolla onkimia täkykaloja, joita se rouskutteli suurella mielihalulla.
Hetken kuluttua isäntäväki ryhtyi tiedustelemaan toisiltaan, mikä ihme täällä löyhkää. Tuoksun lähteeksi paljastui varsin pian Saimi-Sämpylä, jonka turkki haisi ihan sille itselleen ja henki mädälle kalalle. Siina ei enää ehditty odotella saunan ja veden lämpiämistä valmiiksi, vaan Saimi joutui hetimiten pestäväksi järvivedellä...

Ei kommentteja: