perjantai 20. elokuuta 2010

Rapuilemassa

Matkailimme illasta isännän ja emännän tuttavaperheen luo perinteisiin rapujuhliin. Ryykäsimme Saimin kanssa perille päästyämme heti moikkaamaan tuttavaperheen junioria ja vielä samantein suoraan sisälle. Siellä törmäsimme perheen Berniin, Pampiin. Muistimme toisemme viime vuodelta, mutta Saimilla ei näyttänyt olevan tuosta mustasta möhkäleestä minkäänlaista muistikuvaa. Niinpä se päätti varmuuden vuoksi heittaytyä olohuoneen lattialle selälleen tutkittavaksi. Pampi tarkasteli Sämpylän kiireestä kantapäähän ja "hyväksyi" tulokkaan.
Kaksijalkaisten nautiskellessa rapuja ja meistä väkevämpää, Saimi, Pampi ja minä juoksimme ympäri pihamaata. Tarkkaan ottaen Saimi oli se, joka pääasiassa juoksi ja me kaksi vanhusta hieman vain säestimme. Minäkin sain vauhtia kintereisiini, kun perheen kissa Tikru saapui yhtäkkiä suoraan keskellemme. Ajoimme sen Saimin kanssa sohvan alle, mutta emme sitten päässeet lähempiin tekemisiin sen kanssa, yrityksistämme huolimatta. Onneksi, siinä olisi saattanut kirsusta irrota muutama viilu ; )
Myöhemmin illalla Saimi äkkäsi perheen toisen kissan, Lennin, pihamaalla ja ajoi sen melkoisella vauhdilla piha-aidan ali lähimetsään. Aita oli siksi korkea, ettei Saimin takaa-ajojuoksu jatkunut sen pidemmälle, joten Lenni sai lopettaa kipityksensä hetimiten...

Ei kommentteja: