tiistai 10. elokuuta 2010

Ampparin ystävä

Tänään pääsin Hopulla Saimin ja isännän kanssa maalle. Tarkoituksena oli tehdä vähän rakennus- ja maalaushommia. Isännän työmaan pielessä vaan oli iso ampiaispesä ja ne ryökäleet ei pitäneet naulojen paukuttelusta. Isännän vertahyytävä uhkaus listiä kaikki ampparit, jos vain yksikin erehtyy häntä pistämään, toimi hänen kannaltaan loistavsti. Me taas emme ilmeisesti ole niin vaarallisia, koska surina ympärillämme kiihtyi turhan kiivaaksi. Päättelin, että nyt on viisainta häipyä takavasemmalle metsään ja sain Saimista samantein seuraa.
Emme ehtineet juuri pihaa pidemmälle, kun isäntä sai ensimmäisen työvaiheensa valmiksi ja lähti kanssamme metsään. [Isäntä: lähdin Helmin ja Saimin kanssa ns. pinolta kohti polkua ja siihen se sitten jäikin, se yhdessäkulku. 45 minuutin lenkin aikana näin piskit kerran; toinen tuli toiselta ja toinen toiselta puolen ja molemmat jatkoivat vastakkaisiin suuntiin.]
Kun isäntä oli jo kotiutunut takaisin mökille viheltelemään meitä, Saimi "ampparin-ystävä" löysi (taas) maa-ampiaispesän ja pöllytti sitä arvattavin seurauksin: osumia tuli ja vinkua lähti. Mökillä isäntä löysi kolme paukamaa ahterista, onneksi parannuskeinoksi riitti kolmeen hemmoon jaettu maksalaatikko ja sopivasti alkaneen sateen aikainen tauko sohvalla...porukalla.

Ei kommentteja: