perjantai 19. maaliskuuta 2010

Puun kaatoa odotellessa...

Kun isäntä viimein kymmenen jäljestä toimitti Helmin ja Saimin aamulenkille, oli molemmilla setterillä jo suorastaan kupla otsassa. Heti oven ulkopuolella neidit tekivät hankeen keltaiset reiät ja kakkosetkin tulostuivat ennen postilaatikkoa. Noo, siitä sitä sitten kipaistiin suolle väistelemään päiväkerhon lapsia. Ulkoilualueen liikakansoituksen vuoksi piskit joutuivat narun päähän loppulenkiksi. Onneksi aivan viime metreillä nelijalkaiset yhyttivät hangella hyppivän oravan ja näin ulkoiluhetkellä oli edes jotain mielenkiintoista.
Koirain aamupalan jälkeen isäntä suori ulos katkomaan oksia kaatotuomion saaneesta pihakuusesta. Viime kerrasta viisastuneena (arvatkaapa onko setteri puun alla, kun isäntä on puussa ja pudottelee oksia?) Helmi ja Saimi joutuivat jäämään sisälle seurailemaan polkupyöriä tuunaavien junioreiden seuraksi.
Iltapäivästä Saimi ja isäntä harjoittelivat lumisohjossa keskellä pihakatua näyttelyjuoksua ja seisontaa, remmiksi otettiin vaihteeksi ohut ruskea nahkatalutin viimenäyttelyisen nailonisen sijaan. Josko nahkaremmillä säästyisivät kädet palovammoilta ; ) Isännän mielestä Sämpylä toimi sillä ihan kivasti, saapa katsoa, mitä tuomarisetä on asiasta mieltä huomenna Pirkkahallilla.
Ilta meni koirilla taas sisätiloissa isännän käyttäessä aikaansa raksimalla melkein kaikki oksat pois 15m pihakuusesta. Pimeä pahus ehti vain tulla ennen kuin varsinaiseen puun kaatoon ehdittiin, vaan säästyivät setterit ainakin päähän putoavilta oksilta.
Seuraavaksi onkin sitten ohjelmassa Saimin rukkaus näyttelykuntoon saksilla ja shampoolla...

Ei kommentteja: