perjantai 5. maaliskuuta 2010

Puuhommissa

Rapean pakkasaamun lenkki Helmillä ja Saimilla sekä isäntäväellä lyheni kävelyreissuksi ison tien pellon laitaan. Siellä koirat juosta jolkottivat hange päällä sen verran, että iltapäivän hiihtoretki päätettiin tehdä peltoja pitkin.
Aamiaisen ja ettonén jälkeen alettiin puuhommiin. Pari kuusta pätkäistiin rannalta happanemasta ja tungettiin saman tein haot vesipadan pesään savuttamaan.















Helmi ja Saimi olivat projektissa mukana omasta mielestään aivan liiankin kauan ja kun isäntäväki innostui kärventämään makkaraa padan pesässä, olivat korppikotkat heti paikalla kuola valuen.





















Sitten olikin peltohiihdon vuoro. Hanki kantoi varovasti hiihtäen ihmeiset ja setteritkin, mikäli ne vain vaivautuivat liikkumaan varoen ja rynnimättä. No, eiväthän ne aluksi vaivautuneet, joten siinä väsy hiipi karva/lumi palleroilla puseroon ennen kotiin pääsyä, kun välillä oli tarpeen ponnistaa 60 sentin pöykystä "varoen" hangen pinnalle. Isäntäväki voi kokemuksen perusteella suosittella settereiden tyhjennykseen neljän kilometrin umpihankihiihtoa vähintään 50 sentin hangessa, joka pettää 2/3 askeleista koirilla ; )

Ei kommentteja: