torstai 31. joulukuuta 2009

Uudenvuoden aattoa mökillä

Helmi-Orvokki ja Saimi lähtivät evakkoon mökille rakettivaaran vuoksi. Emäntä ja isäntä ja setterineidot pakkautuivat iltapimeällä, eli neljältä, autoon ja matkailivat kaupan kautta maalle nipsakassa pakkasäässä. Tällä kertaa Saimikin kesti maalle asti puklaamatta! Viimeiset puoli kilometriä emäntä sai ajella ihan itsekseen, setterit pinkoivat perässä pitkin puskia ja isäntä haakuroitsi ihan vain tietä pitkin.
Mökillä laitettiin saunatupa lämpiämään ja huiskittiin sitten poluilta lumet sivuun. Helmi ja Saimi pitivät itsensä lämpimänä juoksemalla edes takaisin puupulikka suussa. Muutamassa hetkessä koskematon lääni oli kuin koulun piha loppuviikosta!
Tunnin riehunnan jälkeen tupaan jonotti kaksi lumipaakkuista ja värisevää setteriä. Pikku raaputuksen ja harjauksen jälkeen tuvan lattialta saatiin lakaistua "ylimääräistä" lunta varmaan kilo. Heti isomman lumenpoiston jälkeen koirat kiipesivät sohvalle tärisemään ja emäntä kääräisi ne pyyhkeisiin lämmittelemään.
Kaksijalkaisten mentyä kahvihetken jälkeen vesipataa täyttämään, koirat olivat jo niin lämminneet, että tuliterät ydinluut jo kuluivat hampaissa. Vedenkantopuuhan tiimellyksessä emäntä sattui kurkistamaan tupaan ja siellähän se pikku Saimi veteli suu messingillä suoraan kassista pöllittyä makkarapakettia parempiin suihin. Pikapalautteen jälkeen emäntä keräsi talteen naurettavan jäljelle jääneen pätkän huomista evästä. Nyt saamme odotella, koska Saimi tulostaa ulos, ilmeisesti, nauttimansa makkaran päätylenkin.
Vaan siitä huolimatta täällä on rauha maassa, rakettituli kuullostaa tänne asti vain vaimealta tykkitulelta ja ilmeisesti saamme olla rauhassa myös kauppakeskusampujilta...

Ei kommentteja: