perjantai 25. joulukuuta 2009

Joulunseutua "koosteena"

Tiistaina 22.12. juniori antoi voimakasta "palautetta" huolimattomalle isäntäväelle, kun mokoma pari ei havainnut ainakin kymmenen sentin raapaletta Helmi-Orvokin kaulassa. Onneksi skrubu ei ollut kovin syvä ja nyt joulupäivänä siitä on jo rupikin irronnut (Saimin suosiollisella kielellisellä avustuksella). Ilmeisesti Helmi haavoittui metsässä aamulenkillä johonkin risuun.
Keskiviikkona hurttaset pääsivät piipahtamaan mökillä kuusen noudossa. Viimeisellä sora(lumi)pätkällä Sämpylä heitti aamuruoat penkille tapansa mukaan.Mökkijärvellä oli runsaasti lunta ja setterit kiisivät itsensä lumipalleroiksi sillä välin, kun kaksijalkaiset lastasivat peräkärryä. Seuraava ohjelmanumero oli mökkitien mäen lapioiminen puhtaaksi lumesta, jotta Volvo, peräkärry ja ennen kaikkea joulukuusi saataisiin jouluksi kotiin. Helmi ja Saimi auttoivat innokkaasti puuhassa pyörien tien penkoissa ja Helmi vielä lopuksi autonkin edessä; Juuri kun yhdistelmän mäennousuvauhti lopulta oli riittävä...siihen jäi taas kinneri äkkijarrutuksen takia. Onneksi Helmin kummisetä ja emäntä ovat kovakuntoisia auton työntäjiä ja auto, sekä kärry saatiin lopulta kotiin.
Aattotorstaina Helmi ja Saimi pääsivät/joutuivat jälleen mökille nuorison matkassa. Isäntäväki oli jo aamutuimaan saapunut maalle lämmittämään kaikkia seitsemää pesää. Taas kerran Sämpylä heitti laatat loppumatkasta ja Helmin kummitäti sai kävellä sen kanssa perille. Helmi sen sijaan juoksi kilpaa auton kanssa viimeisen tien pätkän. Alkuhölkän lisäksi Saimin kummisetä rääkkäsi setterineidit varmemmaksi vakuudeksi sipiksi järven jään lumipöhryssä ennen aamun riisipuuroa, joten ruokailu sujui melko häiriöttä, varsinkin kun Helmi-Orvokki sekä Saimi saivat oikein purkkiruokaa omaksi aamupalakseen.
Päivän aikana pihakoivuihin lennähti parvi pyrstötiaisia, joita emäntä ja isäntä ehtivät hetken ihastella, ennenkuin Helmi hätyytti ne tiehensä tsirpsittelemästä. Lahjanjakot
Kaikenlaisten jouluhäpnaadien päätteeksi neidit pääsivät isäntäväen kanssa saunaan ja kaksijalkaisten peseytyessä karskisti järveen jäätyneellä laiturilla yöpakkasessa (-10C) tähtien valossa, Hemppu ja Sämpylä kiisivät järven yli ihmettelemään jotain. Siinä kaksi kelteisillään olevaa immeistä päästeli melko voimakkaita kutsuhuutoja koirien oltua matkoillaan muutaman minuutin. Illan päätteeksi koko popula otti ettonet saunatuvan sohvalla ennen kotiin lähtöä. Kotona Saimilla oli kova jano ja se tyydytettiin helposti suoraan joulukuusen jalasta, ihan niin kuin oma vesikippo ei olisi ollut viiden metrin päässä!
Joulupäivänä setterit pääsivät puolen päivän korvissa pitkälle lenkille, ennen kuin isäntäväki lähti mummolaan joulupäivälliselle. Ulkoilusää oli hieno, paitsi pakkanen kova ja viima ilkeä. Isäntä ja emäntä viipyivät ruokareissullaan viisi tuntia ja Saimi oli hieman protestoinut poissaloa lurauttamalla pisut kokoa XXL keskelle kuistin mattoa (onneksi se oli helposti itse pestävissä)...

Ei kommentteja: