tiistai 14. heinäkuuta 2009

Veneretkeilemässä

Emännän syntymäpäivän ja keskikesän kunniaksi Helmi pääsi veneretkelle isännän, emännän ja mummun & vaarin kanssa. Matkaa piti tehdä rivakasti Luhalahteen, naatiskella kahveet ynnä pullat ja sitten hieman risteillä eestaas. Moottorin p... vain ei suostunut ensimmäisellä 50 vetäisyllä käynnistymään ja ekat kahveet juotiin jo lähtörannassa. Helmillä oli siis hieman joutoaikaa kalastella rantavedessä ja juosta kaseikossa itsensä pesukuntoon ennen veneeseen pääsyä. Kun kahvit oli lipitetty ja pullaakin hieman syöty, Helmi söi vain hieman, saatiin mylly käymään joten kuten ja matka alkoi. Puolet menomatkasta Helmi seisoi keulassa tarkkailemassa maisemaa ja loput se makaili etutuhdolla emännän vieressä. Matkan teko oli verkkaista, kunnes moottori yllättäen rähähti käymään täydellä teholla ja sen seurauksena Helmi ja emäntä siirtyivat tahtomattaan istumaan lattialle.
Perille kohteseen kuitenkin päästiin ja siellä tankkasimme sekä koneet, että matkalaiset...Helmille ei ollut varattu omia eväitä, joten se joutui "tyytymään" kaksijalkaisten eväiden rippeisiin. Näyttivät maistuvan.
Helmi keulapaikalla Luhalahdessa
Paluumatkalla moottori toimi kuten tullessa ja varomattomat matkailijat, Helmi ja emäntä, saivat taas kertaalleen pikakomennuksen lattialle.
Kun vene oli ankkuroitu kotisatamaan ja Helmi kehuttu lyttyyn hienosta venekäyttäytymisestä, lähdimme kotiin tankkaamaan Helmin sen vetokoiraruualla...

Ei kommentteja: