sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Sotkuinen juttu

Helmi-Orvokki ja isäntä lähtivät aamu-unilta herättyänsä maalle liiterin ikkuna-asennuksiin. Olivathan pokat odotelleet maalattuina jo toista viikkoa paikalleenpanoa. Isäntä pisti Helmin juoksemaan ekaa kertaa auton edellä mökkitien lopun (570 m), moinen tapahan oli muinoin Mellin suurta hupia. Helmillä oli hieman vaikeuksia aluksi hokata, että kipittää pitää auton edessä, eikä vieressä, vauhtia kyllä piisasi riittävästi.
Heti mökille päästyämme Helmi hävisi naapuriin ja saapui sieltä jossain vessan alustassa käytyänsä...pesulle järveen siis ja sitten isännän hommien ajaksi narun päähän killimään.
Kun ikkanat olivat paikoillaan, pariskunta lähti pienelle metsälenkille. Ja palasi melkein samantein; Helmi oli löytänyt metsästä tuoreen hirven jätöksen ja oli kuorruttautunut ihanasti ruskeanvihreään turkinhoitoliemeen.
Matka jatkui siis jälleen suoraan järveen. Kura ei liottamatta irronnut, niinpä Helmi ja isäntä saivat vilvoitella pesupuuhissa aika tovin, ennen kuin turkki näytti jälleen halutuilta osilta valkoiselta...

1 kommentti:

Ruttu & co kirjoitti...

Voi, tuo jätöksissä pyöriminen tai niiden syöminen kuulostaa (valitettavasti) niin tutulle! Pohjoisen reissulla Ruttu erikoistui syömään poron papanoita. Pitänee pyytää sille talveksi papanapostia, kun makuun pääsi. ;) Yleensäkin, jos koiruus piehtaroi antaumuksella, saa miettiä, että kenenköhän jätökset siinä olikaan... :/