keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Lampiretkellä

Helmi, emäntä ja isäntä lähtivät heti aamupalan jälkeen metsäretkelle. Matkaa tehtiin eväät repussa ja hyttyset niskassa suoraan metsän läpi Kaakurilammelle. Helmi hyödynsi kuivuneita ojanpohjia hakkuuaukean ylityksessä ja isäntäväki päätti ottaa koirasta mallia. Savipohjainen ja kuiva oja näytti olleen myös hirvien suosiossa, jäljet olivat vieläpä aivan tuoreita. Onneksi emme joutuneet aivan näkö- ja keskusteluetäisyydelle. Kaksijalkaisten paarustaessa sakeiden tiheiköiden läpi paidat märkinä kohti lampea, Helmi suikki samojen puskapuiden alaoksien alitse helposti ja vauhdilla. Lammella oli kuumaa, paljon sudenkorentoja ja hyttysiä sekä kaksi telkän poikasta. Helmi yritti tietysti tutustua niihin tarkemmin upoten rannassa sammalen läpi veteen. Poikaset mulivat rivakasti lammen keskelle ja Helmi mönki turpeenruskeana kuiville emännän ja isännän kahvitellessa kaikessa rauhassa (sikäli kuin se hyttysiltä onnistui).
Paluumatkalla Helmi kaahotti välillä edellä ja välillä perässä ollen loppujen lopuksi aivan lääpästynyt ja kieli pitkällä. Takaisin mökille päästyään popula painui uimaan, keräsi kamppeensa ja lähti kaupunkiin asioita hoitamaan.
Kaupunkiasioilla emäntä ja isäntä piipahtivat myös eläinkaupassa, jonka kauppias suositteli hoikka-Helmille spesiaaliruokaa kilojen keräämiseksi ja karvan kasvattamiseksi. Isäntäväki osti kokeeksi pari kiloa Burnsin High Energyä ja isäntä jakoi sen päiväannoksiin jääkaappiin. Toistaiseksi ihmeruoka ei ole tehnyt kauppaansa, vaan Hemppu vetää himonaan sikeitä, saas katsoa, koska sen saa Heinä-punnittua...

Ei kommentteja: