lauantai 2. toukokuuta 2009

Puuvuorella

Jotta vapunseudun hienot säät eivät menisi hukkaan, Helmi lähti Ylöjärven puuvuorelle isäntäväen ja kummien kanssa. Matkaa oli sen verran, että se tehtiin tällä kertaa autolla. Vuori oli kasvanut sitten isännän viime näkemän hienosti, vaikka siinä olikin selvästi nähtäviä "aavikkopaikkoja".
 
Helmin kiertäessä spiraalin muotoon istutettujen puiden joka rinkulan ja vähän enemmänkin, muut kiipesivät kohtuusuoraan huipulle ja alas.
 Paluumatkalla aurinko paistoi sen verran lämpimästi, että koko joukkue oli suorastaan etelän tunnelmissa, ja Helmi muistutti läähättäessään Australian dingoa aavikolla. 
Sitten ohjelmaan kuului seuraavan soramonttu-tilataideteoksen ihmettely. Kyseessä oli jonkin (ei muistu millään mieleen) amerikkalaisen taiteiljan teletappimaa. Siellä oli valleja, joissa taas oli isoja betonirenkaista tehtyjä "reikiä".
 
Isäntäväki arveli Hempun aristavan tunneleissa kulkua, vaan eipä näyttänyt niistä olevan häiriöksi ja jos betonitunneli ei ollut sopivalla kohdalla, Hemppu huiskaisi vallin yli...

Ei kommentteja: