keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Mökillä.

Eilen illalla Helmin iltalenkki maalla tuli neidin toimesta tehtyä ihan omin neuvoin: isäntä lähti Helmin kanssa jäälle, ja pimeää kun oli Helmi hävisi samantein näkyvistä. Hetken odottelun jälkeen isäntä alkoi huhuilla Helmiä, mutta ainoa vastaaja oli pöllö, joka myös huhuili lähettyvillä (lajin selvitys kesken). Siinä sitten kului hetki, ja kaksikin aikaa, ennen kuin Helmi taas pölähti paikalle. Isäntä ja emäntä jo odottelivat metsästä kuuluvaa suden ulvontaa ja rivakasti karkuun pyrkivän setterin vinkunaa, vaan mitä vielä, jäniksiähän sitä Helmi oli vain etsinyt järvenlahden toiselta puolelta.
Tämän päivän lenkki suuntautui suksin Mälityn- ja Karhejärven jäille. Helmi kipitti tapojensa mukaisesti rantoja pitkin, mistä olikin se etu, että lumi oli järveä pehmeäpää. Matka sujui leppoisasti ja Mälityn-Karhejärven välisellä joella näimme koskikaran pulikoimassa. Pituutta reissulle tuli sen verran, että Helmi heti mökille päästyään silpaisi naamaansa ruoka-annoksensa ja pomppasi sänkyyn unelle...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin kummit jo odottavatkin Helmiä kylään. Saas nähdä, kuinka ensimmäiset yö-kyläilyt sujuvat :) Ja tuleeko koti-ikävä.

Kerttu kirjoitti...

Onneksi tuli peseydyttyä...viittaan seuraavaan merkintään