maanantai 16. helmikuuta 2009

Helmin päiväkirja, maanantai

Helmin maanantaihin kuuluikin yllättäen kaksi pidempää lenkkiä aiemmista päivistä poiketen. Ensimmäiselle lenkille lähdettiin puolilta päivin ja suuntana oli Talin koirapuisto, matkalla oli tarkoitus harjoitella seuraamista ja vetämättä olemista. Kävi kuitenkin selväksi, ettei homma olekaan mikään läpihuutojuttu ja hieman alkoivat kummien ja todennäköisesti Helminkin hermot kiristyä. Lisäksi olimme suunnanneet väärää tietä eteenpäin ja lenkistä tulikin puolentoista tunnin "ei niin hauska" teollisuus- ja asuinalue kierros. Ulkoilu kuitenkin ajoi asiansa ja taas olivat kaikki väsyneitä ja raitisilmamyrkytyksen saaneita.
Iltalenkinkin kohde oli koirapuisto, mutta tällä kertaa hieman helpommin löydettävässä paikassa, Lassilassa. Ulkona alkoi olla jo melko kylmä, mutta urheasti kolmikko suuntasi kuitenkin puistoon. Puistossa ei tarvinnut tälläkään kertaa pettyä, vaan seuraa oli ja 6kk ikäinen Lara pisti Helmiin vauhtia. Koirat juoksivat aivan tosissaan ympäriinsä ja leikkiminen tuntui muutenkin molemmille sopivan. Vauhti näytti kummien mielestä erittäin hyvältä ajatellen seuraavaa yötä. Helmi taisi olla hieman nopeampi ja sillä ei ollut ongelmia tarpeen tullen pudottaa Laraa kannoiltaan, harmi ettei ollut loggeria mittaamassa nopeutta. Kummeille alkoi kuitenkin tulla kylmä ja lähtöä harkittiin, mutta sitten saatiin lisää seuraa. Espanjanvesikoira Rico saapui paikalle ja koska Ricolla oli kuulemma kotona juoksuinen äiti, niin se tuntui olevan aivan suunniltaan Helminkin kanssa. Ilmeisesti mieli oli kyllästetty nartun tuoksuilla ja Helmikin taitaa pian olla siinä iässä. Tästä seurasi muutama astuskeluyritys, minkä jälkeen Helmi ilmoitti Ricolle, että ei kiitos! Kummeille se sopi mainiosti. Ensi yönä todennäköisesti riittää unta.
Kummisetä laskeskeli muuten kertyneen hyötyliikunnan määrää ja totesi, että kävelyä on tullut vähintään 10 kilometriä päivässä. Tämä lienee ihan hyvä määrä varsinkin kun tietää Helmin tuplaavan sen narussakin.

Ei kommentteja: